
Най-известните готвачи в България си дадоха среща в Пловдив, месец преди градът ни да се превърне в Кулинарна столица. Целият национален кулинарен отбор на България през уикенда се събра в ресторант "Сол и Пипер" , за да обсъди предстоящия турнир. Кулинарната купа е най- престижното състезание и ще се проведе за 9-ти път. Топ готвачи ще мерят сили в няколко категории като "Готвач на българия", "Кулинарен отбор на България", "Сладкар на България", "Пицар на България" , "Млад готвач", "Млад сладкар" и др.
Очаква се около над 100 готвачи, сладкари, пицари и карвинг декоратори да се включат в най-голямото кулинарно шоу, което ще се проведе от 20 до 23 април в Международен панаир Пловдив. Те ще бъдат оценявани от международно жури, а правилата са съобразени с изискванията на Световната асоциация на готварските гилдии.
След като приключиха с официалната част, шеф готвачите сред които бяха Иван Манчев, Андре Токев, Никола Николов, Милен Панев, Ивайло Димитров, Алекс Иванчев, се отдадоха на кулинарни изкушения в ресторант "Поркис", където ги очакваше сочна и ароматна скара. Доволни, гастроекспертите не пропуснаха да дадат 5 звезди на ресторанта.
Вечерта домакинът им шеф готвачът Николай Боруков ги изненада с младо яре задушено по специална рецепта и някои от кулинарните шедьоври на "Сол и Пипер". Кулинарните звезди са завършили деня в клуб "Галакси", където са раздавали автографи.
Още от категорията
Виж всички

Инфлуенсърката Михаела изненадващо напусна Big Brother

Акценти
Виж всички



Изведнъж стана ясно, че са пълни идиоти


Над 3000 деца минават месечно през Детското спешно в Пловдив



Темите на Traffic News
