Единственото време за ядене на диетична храна е докато чакаш пържолата да се опече, казва първата дама на американска кулинарна школа Джулия Чайлд. Вегетарианството може и да е бъдещето на планетата, но едно доста по-далечно бъдеще. А докато чакаме това далечно бъдеще, спокойно можем да се отдадем на удоволствието да захапем един сочен и още цвърчащ от скарата стек. Барбекюто, според доста разбирачи, е лесен „кулинарен жанр” /хвърляш на скарата и печеш/, но истинските ценители знаят, че една добре опечена пържола има сериозна история – произход на месото, марината, в която то престоява преди майсторът да го метне върху дървените въглища, подправките…
Точно на това е заложил създателят на най-новия ресторант в града Porky’s BBQ шеф Николай Боруков. След успеха на гурме- ресторанта „Сол и Пипер”, известният готвач се впуска в ново приключение, превръщайки бившият ресторант „Черупките” на бул. „Дунав” в изключително стилно и уютно заведение. В Porky’s освен изключително вкусна храна, клиентите ще открият и забавления, които ги няма другаде в града. Всеки месец там ще има състезания по бира понг, а в края на октомври най- тренираните посетители ще могат да участват в надяждането „Гладни и яростни”, което също ще се провежда всеки последен петък от месеца.
Кухнята на Porky’s BBQ ще е семпла, с акцент върху барбекюто. В менюто освен шишове, кюфтенца, телешки кебапчета, стекове и ребърца, ще има свежи и нестандартни салати, изкушаващи предястия и домашни десерти. В ресторанта можете да изпиете по чаша хубаво вино с приятел, докато обядвате, или да отнесете у дома прясно изпечен хляб с дъх на босилек или розмарин. Вкусно, прясно и чисто. Така само с три думи шеф Боруков описва философията на новото място.
Преди да отвори, емблематичният ресторант познат като „Черупките”, а след това и „Скадарлия” е претърпял пълна промяна. Сега той посреща гостите с изцяло обновен интерериор в духа на английски пъб.
Жива бира, специална медна посуда, хляб на пещ и внушителна винена листа превръщат Porky’s в едно различно място.
Кулинарното прет-а-порте ще е в петък, а ГОЛЯМОТО откриване предстои.
TrafficNews.bg
Още от категорията