
Есента дойде, богата на цветове и аромати. Заедно с нея идва и желанието за дълги и лениви вечери с приятели, за ястия, които гъделичкат небцето, за наситени с подправки вкусове, за вина, които предизвикват доволната въздишка на ценителите.
Шеф готвачът на „Salt & Peper” Николай Боруков вече е готов с есенното меню, като сред ястията има дивеч, трюфели и стекове от всички краища на света.
Новите предложения са бутче от фазан с пюре от картофи, пащърнак и трюфел, филе от фазан със сладки картофи и тиквички, агнешко джоланче , наложено с билки, с пюре с целина и шалот, телешки бузи в масло и чесън с печен сос. В листа присъства и токачката, която е една от запазените марки на ресторанта.
Сочните пържоли и стекове са заели цяла страница в менюто на „Salt & Peper” . Месото, което зарежда собственикът на ресторанта няма да разочарова и най- претенциозните гости. Кървавите стекове идват от всички краища на света. В ресторанта поднасят прочутия говежди Рибай стек с кост, както и Вагу рибай рол стек от селектирана японска порода. „Salt & Peper” е единственият ресторант в града, където поднасят и чистокръвно японско Кобе. В ресторанта също може да бъде поръчан топящият се върху езика млечен телешки френч стек, пепър – стек, конски стек, телешки рибстек, Далас стек, Денвър стек и още няколко невероятно вкусни печени меса, които биха разколебали вярата и на отявлен вегетарианец.
Важен е не само произхода, но и начинът на приготвяне на месото. Готвачите в „Salt & Peper” пекат в барбекю „Big Green Egg“, създадено на принципа на азиатските глинени пещи. Барбекюто е изработено от специална керамика по технология на НАСА, която позволява печене, опушване, задушаване и бавно готвени, създавайки неповторим вкус и аромат.
Наред със специалитетите, шеф Боруков предлага и едно от най- изкусителните обедни менюта в града. Цените са още по-изкусителни и затова ресторантът е любима дестинация на работещите в центъра на града. Ако решите да вечеряте там, не се учудвайте ако компанията на съседната маса празнува рожден ден, юбилей или повишение. Ресторантът е любим на пловдивчани, които искат отбележат някое специално семейно събитие. Отоплената зимна градина е решение за тези, които обичат да палят цигара след хранене. А за затворени събития гостите могат да изберат залата за специални мероприятия.
„Salt & Peper” е в сърцето на града, в бизнесцентъра на площад „Съединение”. Стилът на ресторанта е рустик, а аквариумите и свежите орхидеи, които допълват интериора, носят спокойствие и уют.
TrafficNews.bg
Още от категорията
Виж всички
Инфлуенсърката Михаела изненадващо напусна Big Brother


Поредна порция номинирани за изгонване от Big Brother
Акценти
Виж всички



Изведнъж стана ясно, че са пълни идиоти


Над 3000 деца минават месечно през Детското спешно в Пловдив



Темите на Traffic News
