Многобройни фенове от Пловдив и цяла България се събраха в Bushido Club, за да станат част от невероятния концерт на Деспина Ванди. Той се състоя в петъчната вечер, а гръцката мегазвезда и нейният бенд буквално доведоха публиката до екстаз с двучасово лайф шоу. 

Първи на сцената излезе гръцкият сексимвол Кириакос Георгиу, който подгря публиката с няколко свои изпълнения, а точно в 01:00 часа под светлините на прожекторите се появи и най-успешната певица в южната ни съседка - Деспина Ванди. Тя бе посрещната с бурни овации и събра погледите с блестящ лилав тоалет. Изцяло на живо и със съпровод на едни от най-добрите гръцки музиканти, легендарната изпълнителка изпя много от популярните си парчета като "Girismata" и "Gia", както и други гръцки песни, които са добре познати на българския слушател, сред които "Thelo na me niosеis", "Zilevo", "Ginete" и други. С всяка изминала минута обстановката се нажежаваше, а атмосферата бе неразличима от тази в гръцките бузукита. 

От старта на кариерата си през 1994 г Ванди печели 7 пъти приза „Певица на годината”, бетонира позицията си на най-продавания гръцки изпълнител в света и упорито отказва да представя страната на „Евровизия”. Тя е единственият артист от южната ни съседка, чиито сингли са ремиксирани от оборотни диджеи като Роджър Санчез и Армин Ван Хелден. 

Trafficnews бе единствената медия, за която Деспина Ванди даде интервю. Вижте какво разказа звездата за първата си среща с пловдивската публика и подробен видео репортаж от концерта й в Bushido Club.  

- Здравей, Деспина! Как пътува?

- Пътуването ми мина гладко и комфортно. Полетът от Атина до София е много кратък - само 70 минути. Пътят от София до Пловдив пък беше много спокоен, защото се наслаждавах на прекрасната българска природа.

- Какво мислиш за Пловдив и България?

- Вярвам, че гърците и българите са споделяли обща история и култура в продължение на хиляди години. В резултат нашите музикални пътища са се преплели и сега са свързани по толкова много начини... Смятам, че, заедно с музиката на останалите балкански държави, представляват същинска мозайка, представяща наследството на балканската цивилизация.

- Твоята кариера е изключително успешна, но все пак за какво мечтаеш?

- Като изпълнител не спирам да мечтая за нови начини да разширя своите музикални интереси и да намеря начин да ги изразя по подходящ начин. В момента изследвам гръцката популярна музика, както и тази на други държави, и развитието и през годините. Правя го от началото на кариерата си. Да откриеш и проумееш начините, по които другите народи се себеизразяват чрез музиката си, е пътуване, което никога не приключва.

- Имало ли е момента, в който си искала да се откажеш?

Не, никога! Има още много неща, които искам да направя и преживея като изпълнител.

- Работиш ли върху нещо ново в момента?

- Да. В момента се готвя усилено за предстоящия сезон.

- Пожелай нещо на своите почитатели от Пловдив?

- Преди всичко, искам да им пожелая добро здраве, радост и щастие. Благодаря на всички, които дойдоха на концерта ми в Bushido Club и благодаря за страхотната вечер, която прекарахме заедно.