Ая Борчева от Перник спечели първо място от 150 кандидатки на благотворителния конкурс за красота "Lady Bulgaria" 2019. Тя е едва на 17 години и все още не е завършила училище. 

Типично за почти всяка от такъв тип конкурси тя също вече има интервенции по тялото. От снимките й в социалните мрежи става ясно, че има поставени филъри в устните. Според нейни съграждани манекенката е лягала под скалпела и за да увеличи гръдната си обиколка. 

Стана ясно, че бащата на победителката не е случаен. Именно известният в криминалните среди Васил Борчев, който има богат опит с автокражби, рекет и наркоразпространение, е нейният родител. Борчев е известен с криминалното си досие и непрекъснатите гонки с полицията.

По-известният с прякора си "Борчо" избяга заедно със съпругата си през февруари 2009. Няколко години след като бе обявен за издирване, той сам се предаде на полицията и беше оправдан по всички повдигнати обвинения.

Очевидно фаталното момиче има амбиции да бъде част от българския моден елит, въпреки криминалната слава на баща си. 17-годишната ученичка вече има опит с дефилирането и това не е първата й победа.

Преди време тя е била първенец на още няколко подобни състезания. А на една от поредните й победи, този път на "Кралица на пролетта" 2018 организаторката Габриела Попова, по-известна като мис силикон, предрече успех на Ая в българския шоубизнес.