След години на отсъствие от телевизионния ефир, популярното реалити Big Brother се завърна „с гръм и трясък”. В първия епизод зрителите имаха възможността да се запознаят с 16-те съквартиранти в най-известната къща, сред които „baby face алфа мъжкара” – Николай, който твърди за себе си, че е магнит за жените; най-известният еротичен модел в България – Анджела, която открито споделя, че е бисексуална и има връзка с жена, и Веселка, която е plus size модел и касиерка в супермаркет.

А визитките на участниците не оставиха зрителите безучастни. Мрежата буквално „завря” от коментарите на хората пред малкия екран, които се появиха още в първите минути на предаването. „Няма такава простотия, като това предаване. Тиня.. блато...всички утайки на обществото...събрани заедно...”, „Малее. Това го гледат малки деца и подрастващи. После се чудим, защо народа е толкова изпростял.”, „Дъното стигнахте! Ужас,отврат,драйфа ми се от този целия фалш.” – гласят част от коментарите. А някои зрители призовават:

„СЕМ трябва да се самосезира. Как е възможно подобно нещо?”.

Освен коментари, в социалните мрежи вече плъзнаха и снимки на някои от най-провокативните участници. Те успяха да ангажират вниманието и на онези, които не са успели да гледат началото на реалитито „на живо”. Например, задните части на Веселина, които прозрачната рокля не се опитва и да крие, добиха повече популярност дори и от TikTok на Сузи и Рени.

Предвид кастинга, продуцентите вероятно са успели да изпълнят основната си цел - а именно чрез скандал да генерират зрителски интерес. Зрителите обаче поставят въпроса  дали подобни предавания трябва да са част от програмата на телевизия, която претендира да е обществена. 

Ето и част от коментарите в мрежата: 

Аделина Банакиева коментира: 

Освен, че съм участвала в Биг Брадър, но съм работила с част от екипа и го гледах и ще гледам, макар смяната на изпълнителния продуцент да не е плюс, според мен де

Та: -еФтинки студийни визитки. Визитките на Брадъра са емблематичен и скъп тв продукт, сега са просто.. евтин продукт.

-Водещите не ме грабнаха.

- Кастинга е като да са влезнали в Плаза и да са събрали три сепарета хора, а аз отричам, това да е представителна извадка, иначе да- провокация си е.

-малко съм Олд скул и аз, то ясно, ама девойка с нездравословно тегло и полугола не ми е за гледане баш… ясно е, че това е с цел да ни покажат, че в обществото има и такива люде, ама те рядко са голи, нали? А там където са в тоз вид има знак за забрана на лица до 18г.

- Жесток пич е Жорето със златата си барабар( съчувствам на звукарите в екипа, тва как трещи в слушалките…)

Той е братчед на Ирена от сезона в който участвах и за сега е моят човек.

- Успех на екипа! Всички стоящи зад тоз формат са ТВ богове!

 Иво Сиромахов: 

Неприятната истина: в къщата на биг брадър няма да има идиоти, ако няма достатъчно количество идиоти, които да ги гледат.

Мария Бонева:

Днес реших да гледам Биг Брадър..,, от носталгия към наистина култови сезони, от любопитство , от интерес кои са партньорите… Ами, не съм очарована , някак си в този век може да се снима доста по модерно, имаш спонсор кола , ами покажи я …всичко е един никакъв кадър ?!?!

Много рехави клакьори, които посрещат участниците, повечето от които модели и статисти на хонорар ..,,поне ги познаваме , в минали години си личаха истинските фенове!

Доста скучно начало, надали ще издържа до края , имам доста стойностни книги на нощното шкафче!

И варианта в който едната участничка казва , че за нея мъжете са банкомати и роби, лежала в детски затвор и вземала наркотици и залага на евтина рокля с гол гъз ( може и роклята да е марка, но тук стои пошло) … това ли е ролевия модел, който една голяма медия трябва да показва на зрителите, на подрастващите ?

Не го приемам, колкото и да съм в тази игра , има ценности, достойнство и смислени послания и те са над всичко!

Зрителите  не искат простотия ( както е оправданието за рейтинг на големите телевизии) , а зрителя гледа това, което му даваш и посланията, които изпраща медията! И това вече се цени все повече, колкото и да не ви се вярва!

Виктория Тинтерова: 

Имам една мечта и тя е: Всички, които работят в основните телевизори, да бъдат задължени да гледат всички реалита, които телевизорите им излъчват.

Николаев и Мира да гледат:

Биг Брадър, Игри на волята, Сделка или не, Семейни войни, Пееш или лъжеш, Съдебен спор плюс малко турски сериали.

Злати и Цънцарова:

Бягство към победата, Островът на стоте гривни, България търси талант, Колко ми даваш, Коя е тази песен и малко турски сериали.

И всеки ден да правят кратък разбор, планьорка, с главните редактори. Който не знае имената на героите на Скъпа мамо или не са наясно кой се гъзурчи в Игри на волята - бой по канчето!

И Бнт не съм забравила - който не слуша там, да се задължи да гледа всеки четвъртък Тончо Токмакчиев!

А бе, хора, имат ли зрители гореизброените? Гледам снощи сте зяпали Биг Брадъра.. И гледам картинки от това събитие. Ми то Содом и Гомор там!

Хвала на тез телевизори - хляб и зрелища, без хляб....

  

Припомняме, че „Биг Брадър” у нас не е имало от 2015 г., когато предаването постигна пълен провал. През 2018 г. пък бяха излъчени последните разновидности на шоуто, а именно „ВИП Брадър” и „Биг Брадър: Мост Уонтед”.