В съвременния забързан свят, в който трудно или изобщо не ни остава време за себе си, всички търсим бързи начини, техники, практики, специалисти, които да ни дадат бързо решение за проблемите ни и облекчение на стреса.

Достъпът до всички тези възможности е максимално улеснен в дигиталната сфера, в която живеем. И погълнати от търсене започваме да се “налапваме" с всякакви предложения и информация от всевъзможни източници. Поглъщаме и поглъщаме и все нещо липсва, и все не е достатъчно, и някак си е правилното, но не и лечебното, одухотворяващото... и идва един болезнен момент, в който осъзнаваме (а може би не), че сме преяли... И си задаваме въпроса защо, а ако не си го зададем мъдрото ни тяло го задава вместо нас и се започва с отговорите идващи като болежки.

Физическите и психическите проблеми са алармен сигнал на душата ни. Истината е, че не само техниката, практиката или методът са важни и целебени. Не телата и умовете ни, а душите са тези, които копнеят за пробуждане, промяна и любов. Материалния свят, търсим материални достижения, а душата...тя копнее за друго.

Преди броени дни трима вдъхновяващи и с богат опит терапевти откриха модерния холистичен център Innerspace, разположен в квартал Кършияка. Място, в което пред всеки един ще се открие хоризонта на един нов и различен вибрационен свят.

Центърът по психотерапия, логопедия и енергийни практики е сбъдната мечта на утвърдилите се професионалисти - Стефка Начева- психолог и хипнотерапевт, Снежана Милковски – психолог и логопед, и Ивайло Иванов - рейки мастър, консултант ПЕЛ (пранично енергийно лечение) и пранична психотерапия, изследовател на невидимия свят. Тяхната мисия е да създадат безопасно и приветливо пространство, където пловдивчани могат да се потопят в пътуването към оптималното здраве и благополучие.

В Innerspace са съчетани древни лечебни практики със съвременни терапевтични подходи, за да се осигурят всеобхватни грижи, които да отговарят на уникалните нужди на всеки един. Той е удобно разположен в Пловдив, на площад „Антон Чехов” №8 и предлага комфортна и приветлива атмосфера. Тук можете да избягате от ежедневния стрес.

В допълнение към индивидуалните терапевтични сесии, с трима опитни терапевти на борда, Innerspace център предлага групови семинари, класове и работилници по теми, свързани с психичното здраве, духовното израстване и холистичната грижа за себе си. 

Противно на очакванията, широката гама от терапевтични методи в Innerspace център са достъпни за всеки.

Какво можете да очаквате от Innerspace?

Логопедични консултации и терапия - всеки любящ и грижовен човек рано или късно изпитва притеснение за своите близки. Това е нещо напълно нормално, защото като родители или деца искаме най-доброто за любимите ни хора. Понякога тези притеснения са безпочвени, а друг път съвсем основателни. Точно тук изникват въпросите: Как да разбера дали детето ми има нужда от логопед? Кога да потърся професионална помощ за себе си или за мой близък? В Innerspace център може да се даде правилния и професионален отговор на всички въпроси, свързани с детето.

Психологични консултации и терапия - Психотерапията е задълбочен процес, който включва работа върху дълбоки емоционални и психологически проблеми. Тя може да помогне при различни състояния, като депресия, тревожност, скръб, посттравматичен стрес, ОКР, фобии, проблеми с отношенията и други. Основната цел е да помогне на клиента да постигне по-добро разбиране за себе си, за да се справи със своите проблеми и да подобри качеството на живота си. Води до дълбоки и трайни промени в начина, по който мислите, чувствате и се държите. Психотерапията е важен инструмент за поддържане на психичното здраве и благополучие, като предоставя сигурно и подкрепящо пространство за саморефлексия и промяна.

Хипнотерапия - Хипнотерапията е комплексен вид психотерапия, която се провежда по време на хипнотичен транс, като има за цел да промени моделите на мислене и поведение, които влияят негативно на човек. Хипнотерапията коригира проблема на подсъзнателно ниво, променяйки елегантно “Вътрешния космос”, чрез изграждането на нови положителни асоциации. Така се освобождавате от проблема, често без да разберете на рационално ниво точно как и — още по-странното  — кога е станало това. 

Рейки - Рейки е безопасна, деликатна, неагресивна лечебна техника, холистична система за балансиране, лечение и хармонизиране на всички аспекти на човека тяло, ум, емоции и дух и може да се използва също за поощряване на личностно и духовно осъзнаване и израстване. 

Пранична психотерапия - Пранична психотерапия е специализиран аспект на праничното енергийно лечение, който се фокусира върху лечението на емоционални и психически разстройства чрез използването на пранична енергия. Терапията използва техники за прочистване на енергийните(психичните) центрове (чакри) и аурата от стрес, страх, тревожност, гняв, депресия и др.

ПЕЛ (пранично-енергийно лечение) - Праничното енергийно лечение е холистична терапия, която използва жизнената сила или прана, за да поддържа и възстановява здравето на физическо, емоционално и духовно ниво. Актикуващият използва техники за пречистване и енергизиране на тялото, като отстранява застоялата или замърсена енергия и я заменя с чиста прана.

Рейки инициация (посвещаване)

Индивидуални и групови медитации - Тематичната водена медитация е вид медитация, при която практиката е структурирана около определена тема или намерение. Тази тема може да бъде свързана с различни аспекти на живота, като емоционално изцеление, личностно развитие, духовно израстване или постигане на конкретни цели. Водещият (инструкторът) насочва участниците през медитацията, като ги води с помощта на визуализации, мантри или утвърждения, свързани с избраната тема.

В  Innerspace имате невероятна възможност да преобразите живота си. Тримата всеотдайни терапевти ще ви преведат по пътя към по-добрия живот чрез групова или индивидуална терапия в уютното пространство на центъра.