Представители на две поколения влиятелни културни личности се събират за вълнуващи дискусии в Mall Plovdiv, с които отбелязват началото на есенния сезон. Събитието Plovdiv’s Finest, което ще се проведе на 28 септември в Mall Plovdiv, ще проследи пътя на творчеството през погледа на утвърдени имена и нови таланти от областта на музиката и киното.

Динамичните дискусии ще се проведат на ниво партер до сладкарница Cake Collection и ще дадат на публиката уникален шанс да се докосне до опита, историите и вдъхновението на творците, които оформят културната идентичност на Пловдив. Събитието с модератор известния пловдивски журналист Влади Севов ще предложи вълнуващи разговори за киното и музиката, а във всяка дискусия събеседници ще бъдат един от популярните образи в бранша и представител на новото поколение таланти. Дискусията на тема музика ще започне от 15:00 на партерното ниво на Mall Plovdiv, а след това киното ще покори сцената от 16:00 ч.

Разговорът за музика ще включи историите на Керана – вокалист на групата „Керана и Космонавтите“, театрална актриса, а отскоро и лице на телевизионното предаване „Коя е тази песен“. В дискусията ще участва и душата на Plovdiv Jazz Fest – Мирослава Кацарова, чиято кариера на певица и радиоводеща я превърна в култова част от българската джаз сцена. Те ще споделят за личния си път в музиката, как културната столица на България е повлияла на творчеството им и как виждат бъдещето на местната музикална сцена.

Кино дискусията ще представи изгряващата звезда на българските екрани Маргарита Стойкова, позната на зрителите от сериала „Татковци“ и главната ѝ роля в „Диада“. Неин събеседник ще бъде легендарната Ели Скорчева, обичана актриса с богат опит, която наскоро отново събра овациите с главната си роля във филма „Уроците на Блага“. Представителките на две поколения българско кино ще повдигнат завесите към своя опит, насочвайки вниманието на публиката към творческите си процеси и силната връзка, която поддържат с града.

Този уикенд посетителите на Mall Plovdiv ще се насладят на не просто събитие, а празник на богатото културно наследство на града – Plovdiv’s Finest. Те ще имат възможност да се потопят в опита на влиятелните културни личности на Пловдив, да се вдъхновят от пламъка на новоизгряващите таланти и да зададат всичките си въпроси към тях.

Дискусиите ще бъдат със свободен вход, за да могат всички почитатели на българската музика и кино да се докоснат до утвърдени и нови имена от пловдивската културна сцена. Mall Plovdiv приветства всички ценители на творчеството на 28 септември от 15:00, за да отпразнуваме заедно богатото наследство на културната столица на България – град Пловдив.

Повече информация за събитието можете да намерите тук.