Проблемът с бездомните кучета не само на територията на Стамболийски, но и в цяла България, няма да бъде изкоренен, докато хората не престанат да изоставят любимците си и да демонстрират жестокост към тях. Това мнение изказа кметът на общината Георги Мараджиев пред репортер на Trafficnews.bg. 

По думите на градоначалника от общината регулярно организират акции по залавяне, кастриране, ваксиниране и връщане на бездомните животинки с помощта на Мобилна лаборатория, с която е сключен договор. Днес преди обяд стартира първата за тази година кампания. Тези действия обаче не са достатъчни, коментира той.

Мараджиев изтъкна, че държавата трябва да помисли за осигуряване на финансиране за изграждане на приюти в отделните общини. Служители на отдел "Екология" са звънели във всички приюти в региона, за да потърсят възможности за настаняване на животинките. Места няма, сподели още той. Днес той обяви в социалните мрежи, че вече е намерено място в Северна България, където да бъдат приютени кучетата. 

Един от големите проблеми в региона е и „вносът“ на кучета от други общини. Някой решава, че трябва да достави бедомните кучета например в Перущица, оттам друг ги товари на буса и ги изсипва в Кричим или в Стамболийски. Имаме си кучета "емигранти", които постоянно си въртим, а си мислим, че решаваме проблема, коментира още кметът. Той сподели и очакванията си този проблем да бъде решен в съответствие с общинските наредби и с помощта на съществуващото видеонаблюдение. От общината предвиждат санкции за нарушителите.

Вижте какво становище изказа Георги Мараджиев пред Trafficnews.bg във ВИДЕОТО на Милен Ангелов: 

Снимки: Фейбсук, Архив