Треви и обрасли алеи тормозят посетителите на траурния парк на Рогошко шосе, сигнализира читател на TrafficNews.bg. Немалка част от гробните места не се подържат и има места, на които растителността е обрасла до такава степен, че преминаването по пътеките е абсолютно невъзможно.

Безобразно състояние на гробищен парк на "Рогошко шосе". С тези думи читателят ни определи мястото за покойници. По думите му е необходимо да бъдат взети мерки за почистване и поддържане на гробищния парк. Дори предлага общината да издаде разпоредба, с която да бъдат налагани санкции на недобросъвестни граждани, които не се грижат за състоянието на гробовете на своите близки и района около тях.

Репортер на TrafficNews.bg се свърза с организатора на траурен парк "Северен" Ангел Димов. Ето неговия коментар:

"Знаем за проблема с растителността в гробищния парк. Площта е над 500 декара, това е най-големият траурен парк в Пловдив и екипите ни непрекъснато почистват, имаме дежурни екипи и през събота и неделя. Наше задължение обаче е да изчистваме само основните алеи и пътеки."

"Поддържането на малките пътеки между гробовете е задължение на самите граждани. Когато те почистят пространствата около гробовете и изнесат сухите треви, храсти и други отпадъци на главните алеи, тогава нашите екипи ги събират и извозват на предназначените за това места. През тази година наистина проблемът с почистването на гробищния парк е голям заради дъждовете през лятото, отделно се сблъскваме и с финансовия проблем и правим всичко възможно да поддържаме пространствата в добро състояние", обясни още Ангел Димов.


Както TraficNews.bg информира, община Пловдив пусна обществена поръчка за 1 млн. лева за неотложни ремонти на гробищата. Със сумата ще бъдат направени водопроводни връзки и отводняване, както и ремонт на алейната мрежа, изграждане на осветление и други сходни дейности.

Облагородяват гробищата на Рогошко с 1 млн. лева, плащат 640 хил. лева за нови земиРемонтират алейната мрежа, оправят отводняването и водопроводните връзки