За жестока и безпричинна сеч на здрави борове край Перушица сигнализират читатели на TrafficNews. Унищожаването на дърветата е станало през миналата седмица, а мястото е курортното селище по пътя за Върховръх на надморска височина 1560 метра.

"Официалният път, по който обичайно преминаваме и се използва от години, е затворен. Има поставена табела, че теренът е частен имот, а част от мястото е оградено. Изграден е нов път, заради който десети борове и млади елхи са изкоренени или изсечени. Когато сутринта тръгвахме на разходка в планината, районът беше непокътнат, а навръщане следобед се натъкнахме на тази картина - по необясними причини и без яснота за необходимото разрешение за строителни дейности, багер беше започнал да копае", обяснява обърканата ситуация читателката ни.



Пред TrafficNews кметът на Перущица Мария Вълканова заяви, че общината не е инициирала каквито и да било действия в района за изсичане или изкореняване на дървета. Ако е имало такива действия, те са били извършени от Горско стопанство, подчерта Вълканова.

Екипът ни изпрати сигнала до Регионална дирекция по горите в Пловдив. От институцията незабавно сформираха екип от проверяващи, които са тръгнали към мястото, за да установят какви действия са извършени и дали е имало разрешение за това. По наша иформация към настоящия момент заради липса на кадри в Държавно лесничейство Кричим няма служители, съответно действия от тяхна страна не са извършвани.

Очаквайте продължение!