Трудноподвижни пловдивчани всекидневно се сблъскват с един и същ проблем – къде да паркират. Обикновено всеки един новоизграден паркинг разполага със специални места за инвалиди, които по Закона за движение по пътищата са маркирани с пътна маркировка и обозначена с пътен знак. Някои хора обаче се чувстват богопомазани и безнаказани и без въобще да се съобразяват, заемат местата на хората, за които приоритетно има осигурени места за паркиране, сигнализира читател на TrafficNews.bg.

Пред блока на булевард „Васил Априлов“ 96 в Пловдив има паркоместа за инвалиди. Трудноподвижните хора разчитат и са спокойни, че въпреки проблемите с наличните паркоместа в града поне за тях те са осигурени. На практика обаче не е така.

„Като се прибрах в Пловдив през деня, един час дебнах да се освободи място на паркинга, за да спра. Аз имам карта за инвалиди, за да спирам на тези места“, се жалва нашият читател.

Парадоксът в случая е, че на паркинга пред жилищната сграда има определени места за спиране на автомобили на инвалиди. В редки случаи обаче те са свободни. Недобросъвестните шофьори спират там, където не им е мястото, за да си спестят усилието да намерят друго паркомясто. Някой си е позволил дори да изтръгне знака, с който е обозначено пространството за спиране на автомобили на трудноподвижни граждани. Подходът е крайно безотговорен към хората, за които е огромно усилие придвижването от точка А до точка Б.