В новообразувало се градско сметище с отпадъци се е превърнал районът около блок 251 в квартал А12 в ЖР „Тракия“. След санирането на сградата под балконите на хората могат да се открият всевъзможни отпадъци. Те са се натрупали по време на ремонтите, но след като строителните бригади са приключили работа, никой след това не е почистил, разказва наша читателка, която ни изпрати снимките.

„Минава вече втора седмица и боклуците стават все повече и повече. Никой не следи за ставащото тук“, се жалва младата пловдивчанка.

Жилищната сграда се намира в близост до последната спирка на автобус 29. През парка всекидневно преминават десетки граждани и картината от образувалото се сметище е изключително неприятна. В зелените площи има детски кът с катерушки и тук непрекъснато се събират майки с малки деца. Малчуганите взимат материали от строителната площадка и си играят с тях, което е опасно, боклуците не се събират и това не е редно, допълва възмутената ни читателка.

TrafficNews.bg изпрати сигнала до кметството в ЖР "Тракия". Тази сутрин районният кмет Костадин Димитров е направил оглед на мястото с екип на Пловдивския общински инспекторат.  Предстои да бъде издаден констативен протокол и предписание на фирмата-изпълнетел да почисти мястото след санирането.