Млад мъж е бил подложен на системен тормоз от своя работодател в продължение на три години. Насилието е както психическо, така и физическо, твърдят близки на тормозения Атанас Гитев, които се свързаха с медията ни, за да разкажат неговата история.

Те твърдят, че преди три години младият мъж е започнал работа в комплекс „Мегдана” в Бачково. От тогава той системно е бил малтретиран, пребиван и тормозен от наемателя на комплекса Димитър Белев. Гитев няколко пъти е изявявал желанието да напусне работа, но при всеки опит е бил заплашван от него дори и със смърт, твърдят близки на момчето.

„Миналата вечер с няколко момчета от Бачково, след като разбрахме, че отново е бил пребит, решихме да го изкараме от заведението, да извикаме полиция и да се изясни всичко веднъж завинаги. Атанас го намерихме вътре целия насинен, бит с дървен бастун, който бастун е счупен в тялото му. След това е продължил боя с тиган от кухнята. След като дойдоха полицаите и следовател, те също описаха как са го намерили”, разказаха пред TrafficNews момчетата, които са оказали помощ на Атанас.

След тази случка приятелите му са го завели при съдебен лекар, за да бъде прегледан.

„Оттам мина всякакви прегледи. Целият е в синини и отоци по тялото. Пуснали сме всички документи в Районна прокуратура Асеновград, за да започне разследване срещу бизнесмена за системен тормоз и малтретиране”, споделят още близките му.

Според тях Димитър Белев е принудил чрез заплахи и насила Атанас да подпише документ, чрез който да вземе той жителство на техния адрес. Така Белев се е нанесъл в къщата на Атанас, където е живял известно време, а младото момче е спяло на пейки в комплекса.

„Атанас прави всичко това от страх. Има лека форма на умствена изостаналост и този човек се възползва от състоянието му. Има брат, но майка им почти никога не е полагала грижи за тях, а баща им е починал и общо взето са се справяли винаги сами, въпреки състоянието им”, разказват те.

Жители на населеното място разказват още, че Белев често не е изплащал заплати на служителите си.

„Той е наемател, не е собственик на комплекса и дори и наеми не плаща доколкото разбрах. Откакто се случи това да изведем Атанас след последния побой, Димитър просто изчезна. Няма го никъде, не вдига телефона на никого, нямаме представа къде е”, допълниха жители на селото.

На 30 август група жители на селото са отишли в дома на Атанас, в който всъщност доскоро, е живял Димитър. Влизайки в къщата, те заварват изключителна мизерия, дрехи разхвърлени на земята, отпадъци, като имало дори и мишки.

„Изчистихме почти цялата къща, а в момента целта ни е да я преведем в нормален вид, за да може Атанас да се върне и да живее в собствения си дом. Към този момент имаме нужда от пералня, бойлер, микровълнова и хладилник, като много хора вече започнаха да се свързват с нас, искайки да окажат помощ”, допълниха те. Сметките за ток също трябва да бъдат платени, тъй като Димитър Белев не ги е заплащал.

Приятелите на Атанас разказват, че дори синът на насилника се е свързал с тях, извинявайки се за действията на баща си, като е предложил да помогне с каквото е необходимо на пострадалото момче.

Медията ни направи опит да се свърже и с кмета на населеното място, но без успех.

TrafficNews продължава да следи развитието по темата!

Състоянието на къщата на Атанас Гитев, в която е живял Димитър Белев: