Автомобилът с литовска регистрация, който стоя месеци наред неправилно паркиран до Съдебната палата в Пловдив, вече го няма. Мястото на което беше спряно аудито вече е свободно за други нарушители. Чуждестранният автомобил пред последните месеци дори не представляваше интерес за никой – нито за институциите, нито за собственикът му.

Автомобилът беше „забравен” на ул. „Хан Кубрат” от 5 април, а последният фиш на стъклото беше от 30 април. Сметките показват, че ако шофьорът получаваше фиш от 20 лева във всеки един ден до момента на преместването му, то глобите биха били близо 2500 лева.

В последния материал на медията ни определихме автомобила като „паметник на беззаконието”, защото след първия месец вече никой не си правеше труда да лепи „честитки”, а и явно отговорните органи смятаха, че няма смисъл. Гумите на колата бяха спаднали, истинският цвят не се виждаше. По шофьорското стъкло бяха останали само избледнели останки от множеството залепени фишове, които явно служеха само за да покажат, че в началото се глобяваше.

На въпросната улица „Хан Кубрат” всекидневно паркират десетки автомобили в нарушение, а може би аудото също заблуждаваше шофьорите, че спирането там е разрешено. Служители на „Oбщинска охрана” иначе стриктно следят за нарушители и всекидневно глобяват неправилно паркираните автомобили.

Въпросът обаче, дали аудито е преместено от собственикът му или е принудително репатрирано, остава отворен. Още преди месеци в социалните мрежи се твърдеше, че шофьорът е оставил колата и е заминал на почивка и въобще не му пука колко фиша ще получи, защото така или иначе няма да ги плати.

Мястото на което беше паркиран автомобилът 

Състоянието на автомобила в средата на месец юни 

Литовският автомобил до Съда в Пловдив вече е със статут на „паметник на беззаконието”Аудито е „забравено” от 5 април, а последният фиш на стъклото е от 30 април

Старите фишове изчезват, но се появяват нови. Рекордьорът по глоби бил на почивка

Рекорьор по глоби за неправилно паркиране в Пловдив: Литовец ще плати 120 лв.

Колко фиша ще получи чуждестранният автомобил, паркиран в Пловдив преди 20 дни?