Ортодоксалният орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан подкрепи благотворителната кампания „Да дарим надежда заедно" в помощ на Златка Александрова, дългогодишен гримьор и перукер в Държавна опера – Пловдив. Акцията се провежда под егидата на областния управител Здравко Димитров и с финансовата помощ на хуманитарната организация.

Клиника HELIOS Hanseklinikum Stralsund в Германия разполага с необходимото оборудване и може да помогне на Златка, но за да проведе тя лечението си там през март тази година, спешно са необходими 17 700 евро. За набиране на средствата на 23 февруари в Концертна зала в Пловдив ще се проведе благотворителен концерт на AGBU Sofia Chamber Orchestra със специалното участие на Хайгашот Агасян и тенора на пловдивска опера Ивайло Михайлов, на който ще бъдат набрани средствата за животоспасяваща операция. Участниците в концерта се включват абсолютно безкористно, за да подадат ръка на своя колега, който през целия си живот е бил в помощ на творческите екипи.

Всички събрани средства от концерта ще бъдат преведени на дарителска сметка в лева, която служи единствено за директно разплащане с лечебното заведение в Германия. Поканите, които са на стойност 10 лв., могат да бъдат закупени на касите на Концертна зала, Пловдив, пл. Централен 1, на билетния център пред Община Пловдив, както и на телефон 0898/488-873.

Орденът на Хоспиталиерите, който е приемник на фондация „Качество на живот", винаги е дарявал надежда на болни и страдащи, подкрепял ги е в трудни моменти и сега с готовност участва в каузата в помощ на Златка, заяви председателят д-р Невен Енчев.

По повод Деня на доброто – 17 февруари, Орденът направи дарение от помощни средства за трудно подвижни пациенти на МБАЛ „Пловдив" и организира съвместно с МБАЛ „Медлайн" и община „Родопи" безплатни прегледи зи жителите на с. Цалапица. В момента подготвя лекции за оказване на първа помощ и поведение при природни бедствия и аварии. В тях ще се включат медиците от верига болници „Медлайн, където е разположено най-голямото отделение по анестезиология и интензивно лечение в Южна България, структурирано по израелски проект. От 15 февруари под егидата на хуманитарната организация се провеждат едномесечни безплатни консултации за пациенти с репродуктивни проблеми. Защото една от нашите основни цели е увеличаване на раждаемостта и съхраняване на нацията, подчерта д-р Енчев.

Още новини четете ТУК

TNS.bg