Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова заяви, че ръководството на МВР е пред НАТФИЗ, за да работи, а не за да дава брифинги. Така тя отказа коментар за случващото се там. През това време хора около нея скандираха "Дайте го на нас!".

Преди минути лидерът на АТАКА Волен Сидеров бе изведен от сградата на НАТФИЗ от поне 30 полицаи. Депутатът бе буквално завлачен по улицата от униформените, докато някои от хората, събрали се пред сградата на учебното заведение, се опитваше да добере до него.

Тълпа се събра пред НАТФИЗ и чакаше лидерът на АТАКА да излезе оттам. Веднага след като той бе изкаран от полицаите, тълпата тръгна след него. Стигна се и до физически сблъсъци. Самият Сидеров бе ударен няколко пъти и бе разкървавен под лявото око. Не е ясно кой удари Сидеров, възможно е това да е бил и един от униформените.

Деница Гаджева, жената на Сидеров, също е на мястото и разплака стоеше до него.

Малко преди лидерът на АТАКА да бъде изведен от учебното заведение, пред НАТФИЗ пристигна цялото ръководство на МВР. Лично министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова е там, както и главният секретар на МВР и директорът на столичната дирекция на МВР.

Припомняме ви, че по-рано тази вечер лидерът на АТАКА нахлу в НАТФИЗ за пореден път. Студенти разказаха, че освен Волен, в НАТФИЗ е имало и хора, които нямат нищо общо с университета и те са били най-агресивни. Те предположиха, че това са хора, доведени от него.

"Ще те пребия бе, боклук", крещеше униформен по Сидеров. 

Лидерът на Атака е отведен в Първо районно. 

Ето и ВИДЕО от ефира на Нова:

Второ ВИДЕО показва и друг шамар, залепен по врата на Сидеров: 

Подробностите четете ТУК

TrafficNews.bg