Протестът във Варна, който военните афишираха чрез Фейсбук претърпя пълен провал. Нито една от двете информации не се оказа истина, съобщава petel.bg. Първата беше, че протестиращите ще се съберат в 18 часа пред двете кули и от там ще тръгнат на мирно шествие към Аспаруховия мост, където да блокират движението. Протестиращи пред двете кули така и нямаше.

Според втората информация закъснелите трябваше да се съберат направо в 19 часа на Аспаруховия мост. Вместо тях обаче се появиха само петима журналисти и две полицейски патрулки. До този момент няма индикации, че протест тази вечер ще има.

Председателят на САС на МВР – Варна (Синдикален алианс „Сигурност”) Цветан Банков бе изненадан че военнослужещи от Варна са организирали протест в подкрепа на полицаите. "Говорих със зам.-кмета Тодор Иванов, и от него разбрах, че общината не е издавала разрешение за какъвто и да е било протест според закона тази вечер. Вероятно инициативата е на неформална организация, каквато е „Народно освобождение Шипка”, ако не се лъжа.”, заяви Банков за варненския сайт. Той напомни процедурата за организиране на протест.

„Подават се уведомления в общината, съгласно член 8 от закона за митинги, манифестации, протести и т.н. След това общинската власт организира охрана и издава разрешение за провеждане на протеста. Точно това направихме ние днес от полицията и получихме законово разрешение за поредния ни протест този път пред ОД на МВР – Варна утре от 18 часа.” Организатор е СФС МВР – Варна (Синдикална федерация на сигурност), каза още Банков.

Как се разви протестът в Пловдив четете ТУК

TrafficNews.bg