
Чесънът е една от съставките, които безотказно се препоръчва при простудни заболявания, а с наставането на студените месеци, вирусните инфекции зачестяват. От деца знаем, че храната е особено важна за това как се справяме с тях.
Освен в ястия обаче, можем да го консумираме чесънът и под формата на паста. Чесновата паста е най-бързият начин да добавим чесън към което и да е ястие. Намазана върху препечена филийка също е много добър вариант за една бърза доза витамини.
Рецептата за приготвянето е следната:
Първо трябва да обелим скилидките, след това ги пускаме в блендер и добавяме зехтин до получаването на гладка кремообразна смес.
Сместа се поставя в пликчета и се замразява. След това сме готови всеки път, когато ни потрябва чесън за някое ястие.
Още от категорията
Виж всички
Болниците в Пловдив се надпреварват за специализанти със заплати до 3000 лв. и различни бонуси

Първи случай на коремен тиф у нас

Акценти
Виж всички


K DENT откри нов дентален рентгенов център в Пловдив




Бизнес вечеря с вкус от шест държави в сърцето на Пловдив


Темите на Traffic News
