Робин и Ноеми живеят в Париж,  а тяхната страст са велосипедите и пътуванията. Комбинират двете, за да опознаят Европа . Тъй като и двамата се занимават с екология, тръгват на пътешествие с колелета , за да могат да осъществят мечтата си, без да тяхното пътуване да причинява замърсяване на околната среда.

Двойката потегля на 27 април от Хамбург и до момента са навъртели близо 6 000 километра. Срещаме ги в малък къмпинг на Южното Черноморие. До този момент са преминали през 12 държави, включително Швеция, Норвегия, Латвия и Литва. Пътуват с палатки и минимално количество багаж. Почти всеки ден минават между 80 и 100 км, а вечер спят или на къмпинги или на хотел или пансион. Признават, че обожават дивото къмпингуване, защото по този начин опознават най- красивите кътчета в природата. „Предпочитаме къмпинги, защото там  срещаме хора от нашата  порода. Като тук, в "Поляна кемп". От тях получаваме интересна  информация и много полезни съвети” казва Робин.

Влизат в България през Дунав мост , а екстремните жеги и разразилата се буря ги застигат в Лудогорието. „Трябваше да останем два дни, но това ни позволи да опитаме различни местни деликатеси. Опитахме баница и домашно кисело мляко. Великолепни са!” казва Ноеми.  Според пътешествениците за храната, алкохола и усмивките няма граници.

За първи път пукат гума в България, след като са изминали 5 000 километра. Твърдят, че по време на пътуването не са попадали в екстремни ситуации. Единственото им притеснение е трафикът, който колкото по на юг слизат, става все по натоварен, а шофьорите все по – безразсъдни. „Когато през април тръгнахме, движението бе сравнително слабо. Със затопляне на времето , той се увеличаваше с всеки изминал ден. В Румъния и България беше много натоварено” казва Робин.

Преди години са обикаляли северна Америка с велосипеди, а това е първото им голямо пътуване след пандемията.  Смятат, че ковид доста се е отразил на туризма, а хората са някакси по-спокойни.

Всеки от тях си води дневник, в който си записва впечатленията от различните места, които прекосяват. Робин добавя и рисунки на хора, национални костюми, растения, птици и животни.

България е средата на тяхното пътуване. Техният тук продължава през Турция,  Гърция, Албания, Сърбия, Босна, Хърватия, Словения.  Очакват ги още хиляди километри и срещи. В различните държави си набелязват  места, които да посетят в бъдеще.

„В България ни приеха много добре. В градчетата, през които минаваме, хората ни поздравяват, всеки казва „добър ден”. Помагат ни със съвети. Страната е изключително красива”  казват двамата французи.

 „Можехме да изберем Азия или Южна Америка . Но предпочетохме Европа, защото тук не се налага да използваме самолет и по този начин не генерираме вредни емисии” казват Ноеми и Робин. Като еколози, те не крият тревогата си от замърсяването на планетата и климатичните промени. „ Като си с колело ,усещаш цялата природа.  Възприемаш я в пълната й цялост. Но докато сме тук , има надежда. Трябва да променим отношението си към природата, докато не е станало фатално късно. Ако не го правим за нас, трябва да го правим за нашите деца. Нещата ставата видими и се надявам хората да реагират по-бързо. Не можем да отнемем бъдещето на децата”,  казва Ноеми.