Известните режисьори Тонислав Христов и Петко Гюлчев снимат документално риалити в Стария Несебър, което ще бъде излъчено по финландската национална телевизия. Така градът на ЮНЕСКО ще привлича туристи по модерен начин. Продукцията показва старото поколение, какъв живот е кипял в Несебър и Слънчев бряг преди 30-40 години и как се е променил градът с новото поколение, предава Flagman.bg. 

В късометражния филм участват хора, които не са актьори, а трима от тях са несебърлии. Продукцията показва старото поколение, какъв живот е кипял в Несебър и Слънчев бряг преди 30-40 години и как се е променил градът с новото поколение. Снимките продължават и днес. При окончателното одобрение догодина ще се снима пълнометражен филм.

По информация на бургаската медия от догодина в Несебър ще отвори изнесена структура на Висшето училище по мениджмънт във Варна, която ще обучава кадрите в туризма. Целта е след 2-3 години да получи акредитация за негов филиал. 

„За догодина очакваме между 60 и 100 души, които ще постъпят в няколко специалности – „Мениджмънт в туризма” и „Кулинарство”. Паралелно с това ще бъдат направени курсове за обучение, за да може персоналът по морето в момента да получи професионална квалификация, а не да се обучават само студенти. Специалисти ще обучават качествено кадрите в туризма. Целта е това, а не раздаване на сертификати”, обясни Атанас Терзиев, който е един от инициаторите на откриването на филиала.