Магията на пътешествията е истинска. Само вижте следващите великолепни дестинации по целия свят и ще започнете да планувате пътуване до някоя от тях.

Вижте някои от най-красивите места в света и изберете къде да отидете първо:

Шамарел, Мавриций

Въпреки че този източноафрикански остров привлича посетители предимно с великолепните си девствени плажове, ако се разходите във вътрешността му, ще видите тази блестяща геоложка формация, наречена "Седемте цветни земи".

Халщат, Австрия

 

Заредете фотоапаратите. Този крайезерен град е известен като „най-сниманото място в Европа“. Прекарайте ваканцията си, обикаляйки алпийските къщи от 16 век, посетете древната солна мина или градина с ледници.

Лас Колорадас, Мексико

Тези лагуни, оцветени в пастелни цветове в Юкатан, Мексико, са това, от което са съставени цветните мечти. Ако сте в Тулум или Канкун, не пропускайте възможността да им се насладите.

Национален парк Банф, Канада

Най-доброто време да видите уникалния тюркоазен оттенък на водата, сътворен от слънчевата светлина, е юли и август. Но ако предпочитате да дойдете през зимата, няма да сгрешите, защото Банф е дом на три ски курорта от световна класа.

Джайпур, Индия

Джайпур - столица на индийския щат Раджастан, е пълен с вдъхновяващи гледки, накъдето и да погледнете. Тук просто няма да имате време да си починете от красиви места и забележтелности.

Сатурния, Италия

Тези горещи извори с цвят на аквамарин са гледка, която не трябва да се пропуска. И също така ще се насладите на изключителната тосканската природа, докато се къпете.

Прованс, Франция

 

Къщи с каменни фасади и дървени греди, синьо-бял декор, полета с лавандула , антични пазари и свежа трева, на която да седнете и да пиете розе по залез слънце всяка вечер с пресни багети и бри. Трябват ли ви още доводи, за да дойдете тук?

Pailón del Diablo, Еквадор

Тази отдалечена туристическа дестинация в еквадорската тропическа гора е нещо като приказка. Но това, за което си заслужава да дойдете, е един от най-впечатляващите водопади в света. Висок 80 метра, той е сгушен в естествена скална формация и в комбинация с околната среда съставлява неповторима гледка.

Бели пясъци, Ню Мексико

Ако мислите, че няма как това великолепно място да е на земята, грешите. Дълбоко в Ню Мексико, Белите пясъци са едно от най-спиращите дъха национални богатства на страната.

Замък Нойшванщайн, Германия

Изглежда ли ви познат? Замъкът на Пепеляшка е вдъхновен от това чудо в Бавария. И ако си мислите, че зимата не може да бъде приказна, той ще ви докаже обратното.

Източник: profit.bg