Вдигане на рамене. Това е реакцията на една от жените, придружаващи домашното хъски, което посред бял ден уби улична котка на оживен булевард в Пловдив. TrafficNews.bg вече ви разказа за случая, на който наш читател е станал свидетел. Той ни изпрати и видео, което е направил, когато се опитал да се намеси и е призовал стопанките на хъскито да спрат атаката над котката.

След като кучето приключило с котката, жените просто си тръгнали, а тялото на убитото животно останало на тротоара.

Не закъсняха и реакциите след първата публикация по случая. По-голямата част от читателите ни също са на мнение, че стопаните на кучето имат вина, трябвало е да реагират и да отдръпнат животното си от котката. Според някои от тях щом кучето е способно да реагира така агресивно, то трябва да има намордник. Някои са дори по-крайни и призовават за евтаназия на хъскито – една прекалена мярка, която е нереализируема и няма законово основание.

Има такива, които смятат, че случилото се с уличната котка не е голям проблем. Някои гледат на подобни животни като на преносители на зарази. В редакторската ни поща получихме подобно писмо, в което се посочва, че котките се крият из храстите на блоковете, няма как човек да знае кога такава ще изскочи пред куче. Човекът пита и какво би направил читателят ни, ако такава котка изскочи пред кучето му и как точно би го усмирил.

Оставяме на вас да прецените чия е вината, трябва ли да се търси такава изобщо и има ли проблем в случилото се на булевард „Васил Априлов” или не.

Вижте ВИДЕОТО, което нашият читател ни изпрати: