Истински хляб, био продукти, домашна лютеница, био плодове и зеленчуци, истински мед от производител – всичко това очаква посетителите на Фермерския пазар, който се открива тази събота в Мол Марково тепе. Той ще се превърне в традиция всяка събота от 10 до 14 часа.
„Елате и си припомнете вкуса на храната от нашето детство в рамките на Празник на домашната зимнина”, призовават организаторите.
А в края на ароматния септември, когато по традиция палим огън пред къщата, за да приготвим домашната зимнина по нашенски, посетителите на пазара ще могат да споделят вкусове и народни рецепти.
„Всеки, приготвил лютеница, кисели краставички, сладка, мармалади и прочие е добре дошъл на Празника на домашната зимнина, за да сподели майсторлъка си с останалите и да опитаме от творението му”, казват още организаторите на фермерския пазар.
Дегустацията ще се проведе от 11 до 12 часа на ниво -2 в Мол Марково тепе. Осигурени са дървени лъжички и салфетки. Не пропускайте да опитате и лютеницата от Куртово Конаре, която вече е приготвена и утре ще бъде на щандовете в мола.
Какво разказват майсторите на лютеницата от Куртово Конаре пред камерата на ТРАФИК ТВ - вижте във видеото:
Розовият домат е основна суровина за разнообразните лютеници и други зеленчукови зимнини, които се приготвят в селото. За съжаление търговията с тях все още не е регламентирана от българските закони, поради липса на наредба за директни продажби на малки количества преработени растителни храни.
Акценти
Виж всички



Изведнъж стана ясно, че са пълни идиоти



Спартак хвърли бомбата за Купата и обърна Пирин у дома

Скритите послания: Тайната символика на цветовете

Темите на Traffic News
