Истински хляб, био продукти, домашна лютеница, био плодове и зеленчуци, истински мед от производител – всичко това очаква посетителите на Фермерския пазар, който се открива тази събота в Мол Марково тепе. Той ще се превърне в традиция всяка събота от 10 до 14 часа.

„Елате и си припомнете вкуса на храната от нашето детство в рамките на Празник на домашната зимнина”, призовават организаторите.

А в края на ароматния септември, когато по традиция палим огън пред къщата, за да приготвим домашната зимнина по нашенски, посетителите на пазара ще могат да споделят вкусове и народни рецепти.

„Всеки, приготвил лютеница, кисели краставички, сладка, мармалади и прочие е добре дошъл на Празника на домашната зимнина, за да сподели майсторлъка си с останалите и да опитаме от творението му”, казват още организаторите на фермерския пазар.

Дегустацията ще се проведе от 11 до 12 часа на ниво -2 в Мол Марково тепе. Осигурени са дървени лъжички и салфетки. Не пропускайте да опитате и лютеницата от Куртово Конаре, която вече е приготвена и утре ще бъде на щандовете в мола.

 

Какво разказват майсторите на лютеницата от Куртово Конаре пред камерата на ТРАФИК ТВ - вижте във видеото: 

 

 

Розовият домат е основна суровина за разнообразните лютеници и други зеленчукови зимнини, които се приготвят в селото. За съжаление търговията с тях все още не е регламентирана от българските закони, поради липса на наредба за директни продажби на малки количества преработени растителни храни.