Студеното време ще се задържи през първите дни на новата 2016-та година. Утре максималната температура в Пловдив няма да надхвърли 0 градуса, а освен това над града ще се появят и облаци. Още тази нощ термометрите ще паднат до -8 градуса, а утре ще са около или малко под нулата.

По-интересното обаче идва в неделя. За Коледа искахме сняг - изглежда ще го получим, макар и с малко закъснение. Последния ден от тази седмица се очаква да започне със снеговалеж, който ще се усилва през целия ден. Освен това температурите ще паднат изцяло под нулата, така че пригответе най-топлите си дрехи.

Термометрите в неделния ден ще сочат между -9 и -2 градуса, но усещането ще е за още по-ниски температури заради снега и лекия вятър.

Снеговалежите ще продължат и в понеделник и вторник, но постепенно ще отслабват. Ще започне и постепенно увеличение на температурите, което ще продължи през цялата следваща седмица. Затоплянето ще смени снега с дъжд в средата на седмицата. Очаква се следващата неделя термометрите в Пловдив да достигнат до 9 градуса.

Още новини четете ТУК

TNS.bg