Гръмотевична буря очаква Пловдив в последния ден от работната седмица. Около обяд и след това се очакват превалявания в града. Според синоптиците петъчният дъжд ще е придружден от гръмотевици. Времето ще е предимно облачно през целия ден, така че няма да имаме възможност да се порадваме на слънце. 

Температурите пък ще са ниски в сравнение с дните, в които се "радвахме" на жеги от по над 35 градуса. През днешния ден термометрите ще показват между 23 и 27 градуса. Това обаче не е някакъв инцидентът случай - по-ниски температури и повече дъжд ни очакват до края на месеца.

„Последните дни на август ще са с по-чести валежи и с малко по-ниски температури”, прогнозира синоптикът Анастасия Стойчева пред Нова тв. „Не очакваме горещини, каквито имаше през юли и в началото на август. Вероятността да има такива горещини през септември е съвсем малка, но се очертава, че септември ще е температури близки или дори малко по-високи от обичайните за този месец”, обясни тя.

„В някои дни от септември максималните температури ще са около 25-30 градуса, но това ще са инциденти дни, а няма да е през по-голямата част от месеца”, съобщи Анастасия Стойчева.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg