Яки кючеци в навечерието на един от националните празници – Съединението, който е и празник на град Пловдив. Това не е част от програмата, предвидена от Общината, а една редовна ромска вечер. За това сигнализираха читатели на TrafficNews.bg.

Музиката кънти не само в целия район Източен, а и в части от район Тракия.

„Всеки ден е така. Мине ли 17 часа и се почва, кънти до полунощ. Така ли ще посрещнем празника на Пловдив? Така ли ще празнува бъдещата Европейска столица на културата”, пита риторично читателят ни, подал сигнала.

Преди повече от седмица роми от махалата са санкционирани с глоба от 1500 лева заради силна музика по време на сватба.

След сигнал на граждани, около 21 часа служители на местното ФБР, заедно с общинска охрана и полицейски служители от 6-то Районно полицейско управление са посетили сватбата, като са съставили акт за нарушението. Оказва се че въпреки терора от ромски веселби до посреднощ само два са били сигналите за силен шум.

Единичните случаи на глоби, които не се плащат след това обаче, ката ромите да въртят гюбеци необезпокоявано, докато в Цар-Симеоновата градина на Пловдив беше ЗАБРАНЕНА една традиция. Не са кючеците разбира се, а неделното хоро, което "нарушава спокойствието в парка".

Вълната от недоволство заля не само социалните мрежи, а накара хората да се хванат за ръце на мълчаливо хоро в знак на протест - подробностите - ТУК

Тихо ли ви е, управници на Пловдив? Шшт! Тъпан не бие, но хоро се вие… - КОМЕНТАРЪТ по темата - ВИЖТЕ ТУК

Още новини ТУК

TrafficNews.bg