През последните дни Пловдив кипи от живот, като дори хладните вечери не плашат жителите и гостите на града от разходка по красивите му улици. И макар най-пълен с хора да е центърът на града, друго любимо място за разходки и спортуване също не пустее.

Пловдивчани се отдадоха на спокоен слънчев следобед на Гребната. Те се порадваха на може би един от последните топли почивни дни преди есента да е показала студената си страна. Последната седмица от септември няма да предложи кой знае колко високи температури, като разликите в максималните и минималните стойности на термометрите ще са неприятно големи.

Новата седмица ще започне с 21 градуса максимална температура и едва 10 минимална. И макар от вторник нататък максималните температури да почнат да растат, минималните ще тръгнат още по-надолу и ще стигнат 8 градуса в най-хладните дни. Забравете за жеги над 30 градуса. Най-топло ще е през следващия уикенд, когато термометрите може да достигнат до 27 градуса.

Така есента дойде с обичайния проблем - как да се обличаме. Сутрин и вечер якетата вече са задължителни, а през деня може да ни се налага да ги мъкнем в ръце.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg