Красиви водещи на спортни програми, които почти нищо не разбират, са често срещана практика в спортните предавания по целия свят. Тяхната задача е да привличат вниманието по време на скучните дискусии и игрови моменти.

За да се превърнат в истински звезди и да разпалят обществения интерес към себе си, девойките участват в откровенни фотосесии. Сега обаче ще ви представим спортните журналистки, които не само изглеждат зашеметяващо, но и разбират от работата си.

Ето кои са едни от най-сексапилните спортни журналистки в света.

1. Дилета Леота е италианска спортна журналистка, телевизионна водеща, актриса и звезда в Instagram. Тя също е водеща на предаванията на DAZN от Series A. Тя е родена в Катания и е дъщеря на Рори Леота и Офелия Касторина.

Завършила е право в университета LUISS Guido Carli. Тя започва да работи за местна новинарска телевизия като синоптичка и в крайна сметка израства в работата си и става спортен журналист и водещ.

Преди десет години бива коронясана с титлата Мис Елегант. Тя е на 30 години, висока е 1,75 см и тежи 58 кг.

2. Флориана Месина е известна риалити звезда, която е родена на 3 май 1989 г. в Италия. Tя става популярна след участието си в дванадесетия сезон на италианския Big Brother.

До момента сексапилната спортна журналистка е натрупала над 768 хиляди последователи в акаунта си в Instagram. Тя е зодия Телец.

Флориана е една от най-богатите риалити звезди в Италия, висока е 1,85 см и е на 32 години.

3. Микела Персико е известен италиански модел и журналист. Тя е родена на 26 март 1991 г. в Бергамо, Италия. Нейният зодиакален знак е Овен. 

Футболните фенове обаче познават Микела Персико като гаджето на Даниеле Ругани. Завършила е журналистика в университета в Бергамо.

4. Йоланда Де Риенцо е известна водеща на телевизионно шоу, която е родена на 23 март 1984 г. в Италия.

Тя е спортен журналист и телевизионен водещ, който представя програми по канала RAI Italia. Красавицата има над 300 000 последователи в Instagram. Считана е за една от най-богатите водещи на телевизионни предавания. 

Йоланда Де Риенцо също е в списъка на известни хора, родени на 23 март, и най-богатите знаменитости, родени в Италия.