В началото на една връзка много жени са убедени, че никога няма да предадат любимия си човек. Въпреки това, може да има различни ситуации в живота и една щастлива връзка, която е съществувала преди, може да се промени драстично. Какво наистина може да накара една жена да стане невярна?

Ето петте най-реални и често срещани причини, според jenata.bg, за женската изневяра:

Труден преходен период

Всички жени са склонни да се тревожат , когато се случат важни събития в живота. Това може да бъде дипломиране, смяна на работата, загуба на любим човек или дори сватба. Всеки преход към нов етап от живота, дори и положителен, предизвиква безпокойство, объркване и кара жените да се замислят за мястото си в живота. В такъв труден момент може да имате мисли да намерите нов човек, който да ви помогне да се отклоните от проблемите си.

Тя не е оценена

Ако една жена работи усилено или посвещава много време на грижите за мъжа, ако е направила страхотно парти за всичките си роднини и приятели или ако по някакъв начин му е помогнала, уредила е ремонт или е получила повишение в работата, мъжът трябва да обърне внимание и да оцени достойнствата на своята любима. Ако това не се случи, жената се чувства недооценена, изпитва разочарование, неудовлетвореност, тревожност и разочарование. Всичко това може да я накара да потърси подкрепа от по-внимателен партньор.

Усещането, че връзката е приключила

Понякога жените изпитват натрапчивото чувство, че връзката скоро ще приключи. За това допринасят недоразумения, кавги, липса на внимание от любимия човек или други фактори. Когато една жена в такава ситуация реши да смени партньора си, тя може да го възприеме като опит да започне нов живот без връзка. Това е особено вярно, ако предстоящият развод е иницииран от самата жена.

Липса на радост 

Много двойки се забавляват заедно в началото на връзката, обичат да работят заедно, да се шегуват и да се смеят. Ако след известно време семейният живот се превърне в обикновена рутина и стрес без ни най-малко отпускане и радост, жената се чувства нещастна. Ако през това време срещне колега или познат, който й доставя радост и забавление, приятни емоции, които толкова липсват в ежедневието, е много вероятно тя да изневери.

Скука в леглото

Жените трябва да се чувстват желани. И те също се нуждаят от разнообразие и вълнение в сексуалния си живот. Монотонността и липсата на нови емоции предизвикват усещане за празнота. Това може да я накара да търси по-свободен и изобретателен партньор.