Перинеумът е съвкупността от меки тъкани между ануса и външните полови органи.

При жените, перинеумът се намира между ануса и вагината, а при мъжете – между ануса и скротума. Състои се предимно от мускули, които принадлежат към групата на тазовите мускули и е покрит с тънък слой кожа. Множество нервни окончания са събрани в тази зона и това прави мястото чувствително на стимулация и за двата пола. Перинеумът е богат на нервни окончания и при мъжете, и при жените и може да бъде мощна ерогенна зона при стимулация

Причината перинеумът да бъде пренебрегван така често е, по всяка вероятност, близостта му до ануса. Aкo имa прeдрaзcъдъци, кoитo ви cпирaт дa oпитaтe aнaлнa игрa, тo cтимулaциятa нa пeринeумa e "бeзoпaceн" мeтoд в тoвa oтнoшeниe, тъй кaтo чрeз мacaж нa тaзи зoнa нa тялoтo, прocтaтaтa ce cтимулирa бeз прoниквaнe.

Всъщност точно това го прави идеално място и за първата крачка към аналния секс. С прилагане на лек натиск, масаж или специална за целта секс играчка, можете лесно да откриете в каква посока ви води новото усещане и как можете съвсем лесно да увеличите удоволствието, което изпитвате от аналната стимулация.

При мъжете чрез масаж на перинеума косвено се докосва простатата. Понякога го наричат и междинница. Кoгaтo ce дoкocнe, мacaжирa или ce cтимулирa пo кaкъвтo и дa e приятeн нaчин, тaзи зoнa мoжe дa прeдлoжи мнoгo удoвoлcтвиe и дoри oргaзъм, кaкъвтo мaлкo мъжe ca имaли къcмeтa дa изпитaт. За жалост, подари недостатъчното сексуално образование в страната, много хора не са наясно с подобни анатомични специфики. Те не се обсъждат в часовете за сексуална култура, а и в порното не са особено залегнали. Това е и причината много малко мъже да харесват и искат подобен масаж, ако сами не са стигнали до това откритие. Другия проблем е стигмата за мъжкото удоволствие. То се базира на стимулация на пениса и тестисите. Точка! Няма други опции!

 

Разчупете стереотипите и се насладете!

Може да започнете като сами изследвате тази зона. Докато сте прави може да започнете да прилагате умерен натиск върху тази зона, като използвате показалеца и средния си пръст. Ако ще ви е по-удобно може и да клекнете. Ще започнете да усещате леки контракции в областта на тестисите.

Следвайте усещанията за преминаващ ток през тялото ви. Чрез този масаж много мъже се научават на свършват дори без да получават ерекция. Това се нарича „доене на простата” и е сходно със стимулирането на G- точката при жените.

След като се почувствате уверени в този тип докосване, включете и партньорката си. Дайте и възможност да се ориентира като я оставите да ви масажира, разтрива и гали в тази зона. Като разбира се, може да я насочвате какво ви харесва.

Не се разочаровайте, ако първите пъти не достигнете до оргазъм само с масаж. Дайте си време да свикнете с новите усещания.

Ако прецените, че това не са вашите усещания и не ви допадат такива докосвания, няма проблем. Всеки човек е различен и го възбуждат различни неща. Но не гледайте консуматорски на секса. Да се стигне до оргазъм възможно най-бързо. Експериментирайте и потърсете нови ерогенни зони. А и на вашата половинка ще и е приятно да ви помогне в това изследване.

Няколко правила преди да започнете!

  1. Изрежете и изпилете ноктите си.
  2. Подсигурете си масло или лубрикант, което да използвате
  3. Започнете с много леки и нежни докосвания. Ако от самото начало подходите с груба сила може да нараните партньора си или да го изплашите сериозно.