Ако дори самата мисъл за свети Валентин ви стресира, вече може да си отдъхнете. Има лесен начин да се справите с празничното главоболие.

„Най-лесният начин да облекчите този натиск е да поговорите какви са очакванията за този ден” – казва д-р Морган Кътлип, експерт по връзките. Помислете къде се намирате във връзката си и говорете дали ще си размените подаръци или не, ще излезете или ще си останете вкъщи, кой (ако не и двамата) ще поеме планирането.

Спокойно можете да се откажете от цветята, шоколадовите бонбони и вечерята за двама. Е, бонбоните може и да останат, но вместо останалото, сме подбрали няколко креативни идеи  за срещи. Има за всеки по нещо – независимо дали предпочитате да се гушкате на дивана или да обикаляте из града.

Освен това отиването на по-нестандартна среща за Свети Валентин може да ви помогне да „промените малко нещата” и дори да „внесете страст и вълнение” във връзката си, казва Тери Орбъч, д-р, професор в университета в Оукланд и автор на „5 лесни стъпки да направите вашия брак от добър в страхотен”.  Тя препоръчва да направите едно от трите неща или най-добре и трите, ако е възможно: творческа дейност, физическа активност или нова дейност.

Не забравяйте, че понякога е необходимо съвсем малко , за да си донесете вълнение. Така че, не отписвайте все още Св. Валентин.

  1. Отидете в комеди клуб

Смехът заедно може да насърчи привличането и да намали стреса, казва Кътлип. Излизането на стендъп комеди  или каквото и да е комедийно шоу може да ви помогне да се измъкнете от сивотата на ежедневието,  да се разсеете и да се посмеете.

  1. Пресъздайте една от най-добрите си срещи

Независимо дали става дума за пресъздаване на първата ви среща или някоя друга, където сте били на пикник, само че този път ще  го направите на пода в хола, няма значение. Припомнянето на сладките първи дни на сладките първи дни на връзката ви, съпроводени с влюбен кикот може да внесе лекомислие във вашата връзка. Освен това, може да внесете специални щрихи, които да показват, че наистина познавате партньора си, казва Кътлип, като например да направите любимия му/й десерт.

  1. Киносалон у дома

Разбира се, винаги може да тръгнете по стандартния маршрут „вечеря и кино” за Деня на влюбените или може си спретнете киносалон у дома. Изискват се пуканки с допълнително масло, хубав филм, удобен диван (може да се настаните и на пода), сладка пижама и много гушкане.

  1. Опитайте нещо ново по време на секс

Ако има съвършен ден за изследване на нови сексуални приключения, то това е 14 февруари. Опитайте нещо, към което и двамата проявявате интерес, независимо дали говорим за еротичен масаж или чувствени докосвания, докато сте с превръзка на очите. Експериментирането с нова поза или рисуване с пръсти по тялото на партньора може да засили романтиката и пикантността.

  1. Направете си тематична вечер

Носенето на костюми за двойки не е само за Хелоуин. Облечете секси тоалет за ролплей, с който можете да излезете и да разиграете някоя фантазия или просто изящно бельо и си останете вкъщи за повече наслада. „Опитайте се да участвате и двамата в подобно забавление, което е различно от рутината ви. Това е страхотно напомняне, че си пасвате и че все още изпитвате наслада един от друг.” – казва Кътлип.

  1. Гушкайте се около огъня

Насладете се на приятната обстановка от външната камина на някоя хижа или просто  запалете огън в задния двор. Изживейте един романтичен миг като от тийнейджърски филм. И никога не подценявайте интимността и комфорта на вечеря пред камината. Това внася невероятен уют.

  1. Учете се един от друг

Защо да не посветите по Ден на влюбените, за да опознаете по-добре хобито и интересите на партньора си. Докато той ви пуска любимите си парчета, вие може да му прочете избрани цитати от книги, които са ви впечатлили най-много. Или след като повторите заедно с него няколко движения от джиу джицу, може да му покажете правилната стойка за стрелба с лък. От вас зависи на какво ще се спрете. Просто се опитайте да се допуснете един друг в личните светове и същевременно се постарайте да разберете този на половинката си.

  1. Собствен коктейл бар

Вместо да излизате, този Свети Валентин може да си направите собствен коктейл бар у дома. Разгледайте няколко урока за приготвянето на любимите ви напитки, набавете си необходимия алкохол и продукти и … Воала! Празникът стана много по-специален и пиян.

  1. Планувайте следващото си пътуване

Какъв по-романтичен начин да прекарате празника от това да помечтаете заедно. Налейте си по чаша вино, отворете пътеводител и се отдайте на блянове къде и какво бихте правили заедно, докато разглеждате снимките.

  1. Бордови игри

Не подценявайте бордовите игри. Те могат да ви донесат невероятно вълнение и закачливо настроение. Особено, ако определите някои по-пикантен залог при загуба на играта.

И ако все още не сте си харесали идея, не забравяйте, че някои по-стандартни практики също са вариант, като пикник, интересна фото сесия с костюми, спа ден, вечер за танци… Изборът е ваш!