Кое е идеалното време от деня за секс?

Попитахме експертите

 

Здравей следобедна наслада!

Науката разкри много тайни през последните години, но тази вероятно е най-стимулиращата!

Най -доброто време на деня за заетост е точно около 15:00 часа, според ученият ендокринолог Алиса Вити, защото това е времето, когато мъжете и жените са най -синхронизирани, съобщава Men’s Health. Докато мъжете могат да се представят най-добре физически в ранните до средата на сутринта (поради повишаване на тестостерона), те достигат пик на естроген по-късно следобед, което ги прави по-емоционално настроени към партньорите си. Жените изпитват пик в нивата на кортизол точно тогава, което помага за повишаване на енергията и бдителността.

„Въпреки че това може да не изглежда като логическа настройка за удовлетворение, комбинацията всъщност прави мъжете по-емоционални по време на секс и по-способни да се съсредоточат върху нуждите и удовлетворението на жената“, пише Вити книга WomanCode, според Men's Health. Разбира се, еднополовите двойки могат да имат различен установен ред/ приятни преживявания.

Ето 7 причини да изберете следобедите за еротични занимания:

  1. Златната среда!

С което искаме да кажам, че не е твърде рано и не е твърде късно – идеалното време. Следобед сте били будни известно време, но не толкова дълго, че сте уморени от деня си. Това също е страхотно време за дрямка, което е перфектната дейност след секс. Златната среда!

  1. Научно доказано

Според д -р Пол Кели, клинични изследвания, свързани с Института за сън и циркадна неврология на Оксфордския университет, 15:00 ч. е най -доброто време за секс - ако сте на двадесет години. Independent съобщава, че д-р Кели е установил, че точно в средата на следобеда е пикова сексуална енергия за 20-годишните, а и не само за тях.

  1. Това може да бъде вашата ежедневна тренировка

Докато някои експерти не са съгласни по този въпрос, едно проучване от изследователи от Университета в Квебек установи, че половин час секс може да изгори толкова калории, колкото 30-минутен джогинг. Така или иначе, очевидно това е най-добрата причина да пропуснете тренировка, която някога сте имали.

  1. Горещ начин да промените нещата

Ако обикновено го правите през нощта или сутрин, бързият следобед може да е нещо, което да подправя нещата малко. Рутината може да бъде сериозен убиец на либидото, така че защо да не опитате различно време на деня и да видите какво се случва?

  1. Вашите хормони са на перфектно ниво

С изследването на Алиса Вити вече се запознахме.

  1. Чувствате се палави

Особено, ако пропуснете работа или училище, за да започнете. Просто имате чувството палави и разгорещени.

  1. Можете да изпробвате нова позиция

Сутрешният и нощният секс обикновено се случват в леглото. Но следобеден секс? Следобедният секс има цял набор от други възможности. Не пропускайте тези седем перфектни позиции за следобеден секс.

Но ако 15:00 ч. не работи за вас, има и доказателства, които показват, че сутринта е подходящият момент. Едно проучване на 1000 души, проведено от Forza Supplements, установи, че най-доброто време за сутрешен секс е около 7:30, около 45 минути след оптималното време за събуждане, за да се постигне перфектно настроен часовник на тялото. Изследователите стигнаха до заключението, че сутрешният секс освобождава ендорфини, които понижават кръвното налягане и намаляват стреса, като ви подготвят за хубав ден. Разбира се, това не беше супер сериозно, рецензирано проучване от голяма академична институция.