И в най-хармоничните връзки могат да се появят проблеми и трудности. Понякога дори не е нужно да има причина, за да се появи и усещането, че половинката ви изневерява. Интуицията ви подсказва, че той крие нещо от вас. Виждате знаците, усещате сигналите, долавяте лъжи, които не са се случвали досега. Вероятно сте шокирани, уплашени, ядосани и се чувствате изгубени.

Преди да реагирате спонтанно и да започнете да показвате ревността си, което е най-голямата грешка, трябва да се овладеете и да направите няколко неща. Ето кои.

Помислете добре за източника на информацията

Ако сте чули слух или някой ви е намекнал, че половинката ви изневерява, не бързайте със сигурните заключения. Информацията може изобщо да не е вярна, а може и да е пусната с користна цел. Помислете на кого имате доверие – на човека от когото сте чули това или на партньора си. Ако пък и вие подозирате, че ви изневерява, приемете информацията и започнете да следите за знаци, които да докажат това твърдение. Не бързайте с реакцията.

Не тършувайте

Когато имате подозрения за изневяра вероятно първото нещо, което ви се иска да направите, е да преровите имейла, акаунтите му в социалните мрежи, всички съобщения, за да откриете отговорите, за които сте били слепи през цялото това време. Това е едновременно добра и лоша стратегия, защото има риск да откриете повече, отколкото можете да понесете.

В никакъв случай не го следете

Ако се е стигнало до там да ви минава така идея през главата, то по-добре помислете дали връзката ви не е приключила. Освен, че е признак за психологични отклонения и вманиачаване, желанието да следите и проверявате половинката си говори, че отношенията ви са изключително разклатени. Вероятно до непреодолимост.

Просто попитайте!

Най-важното в една връзка е комуникацията между двамата. Ако се съмнявате в изневяра или в каквото и да било, просто седнете и поговорете с партньора си. Попитайте го дали има друга, ако има, какво е довело до това негово решение, дали е невинна забежка или има емоции. Разговорът е начин за решаване на проблеми. Той трябва да бъде напълно откровен, за да се вземе адекватно решение в зависимост от създалата се ситуация или проблем.

Не сипете обвинения.

Щом в една връзка се стига до изневяра от едната или от другата страна, вина за това имат и двете страни. Важно е да обмислите добре грешките си, да анализирате ситуацията спокойно, не да обвинявате. Поговорете, изслушайте отсрещната страна. Ако решите да се борите за отношенията въпреки всичко, отделете достатъчно време и положете усилия да възвърнете хармонията във връзката си, откривайки корена на проблема и какво го е предизвикало.

Ако все пак раздяла е неизбежна, пуснете човека. Той просто не е бил правилния за вас. Ще срещнете такъв, който да не поглежда встрани, а единствено към вас. Простете, приемете сегашната ситуация като урок и продължете напред. Само така ще успеете да постигнете мир със себе си, което е много важно за следващите ви отношения.