Любовта може да се ражда за няколко минути, да се гради бавно, но да умира до края на дните ни. Няма нищо по-тъжно от човек, който копнее да бъде обичан, докато е във връзка, в която не го получава. По някакви причини тази връзка продължава и продължава, докато някой не намери любовта, за която копнее, другаде.

Жените и мъжете обичат различно и искат да усещат любовта по различен начин. Но всеки иска да чувства грижа, интимност. Да се смее, да прави планове, да знае, че има на кого да разчита за почти всичко. Жените, които не са обичани, реагират с телата си, с начина, по който изглеждат и се държат и когато познаваме една жена от дълго време, веднага можем да различим, че в живота й вече липсва любовта, дори да е обвързана. Без да се търси вина, без да се твърди, че мъжът също не страда и не се променя към лошо, когато не е обичан - просто при жените е така.

Жените, които не са обичани в една връзка, ако преди са го правили, то сега:

Смеят се по-рядко Чувството за хумор, смехът са критично важни за една връзка. Подобно на интимността, която води до секс, но не е задължително, смехът е плод на магията на любовта. Освен че не намираме партньора си забавен, по-скоро се дразним на шегите му, но дори и рядко се засмиваме на нещо различно - като филм или някаква история, която четем в интернет. Общото чувство на потиснатост убива смеха и това е един от първите признаци за отчуждение.

Имат ниско самочувствие Когато една жена е влюбена, тя се грижи за себе си особено старателно, защото иска да прави впечатление. Дори да е принципно от тези жени, които се стараят да изглеждат добре, в периода на влюбеност това старание в пика си. С времето това старание се запазва, защото и в по-напреднала възраст искаме партньора ни да ни харесва, да се гордее с нас, когато сме заедно пред други, да се възхищава. Когато обаче няма любов, не ни пука нито как излизаме с този мъж, нито дори какви дрехи носим у дома. Да, грижата за себе си е преди всеки мъж, преди децата и служебния етикет, но небрежността си личи, когато любовта във връзката отсъства.

Чувстват се физически изтощени Причините, поради които любовта си е заминала, създават психическо напрежение и изтощение, което се проявява и във физическо. Сякаш искаме да спрем, да се съхраним. Обикновено спим повече, нямаме желание да излизаме, особено заедно. Имаме главоболие и липса на енергия. За разлика от преди, когато сме искали да се срещаме с други хора като двойка, сега нямаме желание и сили нито дори да пазаруваме заедно.

Изтикват себе си на последен план Някакъв особен мазохизъм кара жената, която не се чувства обичана, съвсем да се погребе. Сякаш не заслужава любов, някаш е непотребна, празна от съдържание. Затова става особено загрижена за децата си, за домашни и бездомно любимци, за разни каузи. Само и само да не мисли за себе си, да не се сблъска с неотложно решаване на проблемите си.

Нямат желание за секс Интимността в двойката има малко общо със секса. Той е нейна кулминация, най-критичен признак, но тя се създава бавно и сложно. Когато сме в началото и има любов, сексът е страстен, когато връзката се задълбочи - познанието и уменията един към друг се усъвършенстват и прецизират, ставаме по-свободни, защото се познаваме и нямаме вече задръжки. Когато обаче я няма интимността, сексът също изчезва. Изчезва желанието да докоснеш, да се гушнеш, да спиш дори под една завивка с някого. Изчезва сексът.

Спират да се грижат за мъжа Едно от основните качества на всяка жена е нейната загриженост и грижа за хората, които обича. Тя ги познава - от размера на ризата на мъжа и номерата на детските дрешки до часове за зъболекар, годишни прегледи на лекар и всички онези малки подробности, които движат ежедневието. Знае на кой какво ще се хареса, кой на какво ще се зарадва. И често, дори излизайки на чисто женски шопинг, тя не спира да се оглежда и за разни неща за децата, за мъжа си. Когато тя обаче не обича мъжа и не чувства, че е обичана, и грижата изчезва. Не й пука, дали той има нова риза и дали е време за профилактичен преглед при личния лекар.

Не поддържат дома си Не става дума за готвене и чистене на праха. Дори жени, които не обичат да готвят, не домакинстват, проявяват грижа за дома, който споделят с този мъж. Да се купи нов шкаф, да се ремонтира тостера, да купи нова картина или да пребоядиса. Това, което я кара да се чувства щастлива и в хармония. Когато не чувства любовта в този дом, той й става безразличен. Много жени, които се чувстват необичани и отхвърлени, се хвърлят яростно в чистене и ремонтиране. Но това отново е начин да отклонят тревожните размисли и да се изправят пред същинския проблем. В същността си това обаче не е грижа за дома, а ярост и наказание.

Ромен Гари е казал: "И не ви казвам, че човек не може да живее и без любов – може – и това е най-гадното. Органите продължават да подсигуряват нормалното физиологично състояние и това подобие може да продължи много дълго, до момента, в който краят на функционирането направи този труп легитимен."

Не позволявайте това да се случва. Оставете любовта да дойде в живота ви, като първо излезте от връзка, дом, легло, в които тя липсва.

 

Източник: Hera.bg