Не се чувстваш достатъчно уверена, докато се забавляваш в леглото? Всъщност ако нямаш увереност в себе си, то сексуалните преживявания едва ли ще ти носят такава наслада, каквато заслужаваш да получиш. Ето как да се отпуснеш и да преоткриеш секса.

Психологът и семеен консултант Анастасия Нелидова дава шест съвета за момичетата как да релаксират правилно и да се забавляват в леглото без задръжки.

Писмо

Напишете си какво точно не ти подхожда или те притеснява - не се притеснявай, никой освен теб няма да прочете това. Така по-ясно ще разбереш проблема, с който можеш да се обърнеш към специалист.

Партньор

Бъди честна с партньора си. Разбира се, не е нужно да му показваш целулита си, но е важно да кажеш, че ти е по-комфортно да сте на тъмно (поне пърите път, докато се увериш, че за него наистина няма проблем). По време на секс не бива да се разсейваш от чужди мисли и преживявания!

Тяло

Често (при 70% от хората) напрежението в леглото е свързано с несигурност относно привлекателността на тялото ти. Затова не пренебрегвай тренировките и масажа! Друг полезен трик е автобронзантът, който визуално прави кожата по-тонизирана и добре поддържана. Основното нещо е да не прекаляваш с цвета.

Красиво бельо

За да угодиш на партньора си, важно е да харесваш себе си. Купи си красиво бельо, което ще подчертае достойнствата ти и се разходи в него предварително, докато си сама, направи си снимка, завърти се пред огледалото. Огледай се добре и се харесай първо сама.

Тренировки

Не бива да се срамуваш от това! Сексуалното обучение е напълно нормално и не е отвратително. То ще ти даде полезни съвети и ще ти помогне да се освободиш. Но психологът не съветва да тренираш с приятелка - вместо неловко да се кикотите и да се поглеждате една друга, по-добре е да се концентрираш върху това, което правиш в момента.

Мастурбация

Ако ти самата не знаеш какво те възбужда, как да обясниш на партньора си? Изхвърли съветската заблуда и се запознай с тялото си без предразсъдъци!