Повечето жени са свикнали да обвиняват мъжете за всяка една несгода във връзката, без да се замислят, че всъщност проблемът може да идва от тях самите. В природата на жените е заложено да се правят на приятно разсеяни и да не са виновни никога за нищо, но е много трудна задача да ги убедиш, че не винаги са прави. Разбира се за всеки влак си има пътници, но ето кои са качествата в жените, които повечето мъже не понасят.

Бездействието

Мъжете не обичат жени без никакви интереси, мечти и цели. Всяка една жена с цел в живота е по-привлекателна от тази, която бездейства и не знае какво иска. Мъжете не са длъжни да издържат изцяло жената до себе си и предпочитат да имат половинка, която е дейна, знае какво иска и е способна да помогне за семейното благо.

Драматизирането

Жените обожават да драматизират и са кралици в това. Нещото, което изкарва мъжете извън релси е способността на жената да направи от мухата-слон. Мъжете имат нужда от спокойствие, а не от жени, които се цупят и преиграват в живота им. Мъжете ценят най-вече постигнатата хармония във връзката и ако сте успели да я сътворите, то връзката ще бъде успешна.

Ровичкане в миналото

Няма мъж, който да обича някой да се рови в миналото му, а някои жени държат да знаят всичко за миналото на един мъж. Най-вече се ровят в миналия им любовен живот, бройката на жените, които са имали и какво ли още не. Мъжете обаче не намират логика в задаването на тези излишни въпроси и това ги вбесява.

Женските срещи

Това не е качество, но също е повод за много скандали. Всеки мъж знае, че на тези срещи е обсъждан от А до Я. Често жените си дават прибързани и грешни съвети, които след това рефлектират върху връзката им и създават поводи за скандали и проблеми в отношенията в дългосрочен план.

Липсата на домакински навици

В днешно време много жени се разграничават от всякакви домакински и кухненски задължения. Мъжете не одобряват това и със сигурност ще се замислят дали жената до тях, която не иска да припари до кухнята, е жената, с която трябва да прекарат целия си живот. Разбира се хубаво е задълженията да се поделят между партньорите и да не се очаква само единият да върши всичко, но всяка крайност е пагубна.