„50 нюанса сиво" е филмът, спряган като една от най-горещите ленти, излизали някога в киноиндустрията. Но истината е, че сексуалните сцени и еротиката не са гениалното изобретение на последното десетилетие.

Има доста интересни продукции, които можете да гледате, ако сте в палаво настроение. Със сигурност изборът на филми от този жанр не се изчерпва само с  Анастейжа и Крисчън. В списъка, които подбрахме за вас, ще откриете  доста други истории на хора с бурен сексуален живот и фетиши.

А ето и заглавията, които определено ще разгорещят страстите по време на вашата филмовата вечер.

"Първичен инстинкт"

Именно в този филм се случва една от най-популярните сцени в историята на киното. Сцената, в която Шарън Стоун е без бельо, носи къса бяла рокля, седи на стол и бавно отмята крак върху крак. Тази мистерия е пълна с интриги, драма и да - много секс.

"Широко затворени очи"

Това е лебедовата песен на незабравимия Стенли Кубрик. Последен филм и за холивудската двойка Том Круз и Никол Кидман, които във филма също изпълняват ролята на семейство. Един настървен доктор, една фатална красавица и една история, изпълнена с безброй еротични фантазии.

"Опасен метод"

Включва Майкъл Фасбендър, Виго Мортенсен, Кийра Найтли и много пляскане. Много пляскане. Действието се развива в началото на Първата световна война и проследява странната връзка между психолозите Карл Юнг, Зигмунд Фрой и тяхна пациентка.

"Срам"

И тук участва Майкъл Фасбендър, който не се срамува да покаже абсолютно всичко, с което го е дарила природата и да изиграе ролята на мъж, пристрастен към секса. Сцените са толкова натуралистични, че филмът е забранен за гледане от лица под 17 години.

"9 седмици и половина"

Мики Рурк и Ким Бейсинджър са звездите в един от най-емблематичните  еротични филми в историята на киното. Вълкът от Уолстрийт съблазнява млада и невинна брокерка на картини. Връзката им е бурна, садистична и ужасно гореща! Нажежена до бяло страст, която подпалва екрана.

„365 дни”

Масимо Торичели е млад и красив мифиотски бос, който след убийството на  баща му, няма друг избор, освен да поеме властта. Лаура Биел е директор на луксозен хотел с успешна кариера, но липсва страст в личния й живот. Лаура не очаква, че най-опасният човек на острова ще я отвлече, хвърли в затвора и ще й даде 365 дни да се влюби в него. “365 дни” е базиран на най-продавания едноимен роман в Полша. А пламенните сцени го класират в челната десятка на чартовете за най-еротичен филм. 

"Изневяра"

Кони Съмнър (Даян Лейн) оставя съпруга си Едуард (Ричард Гиър) вкъщи и излиза от дома си в предградията по време на силна буря, за да извърши служебна поръчка. В Манхатън тя буквално се блъска в красивия млад французин Пол (Оливие Мартинес). Той я кани в апартамента си, тъй като тя е наранила коляното си. Двамата започват да флиртуват. След като Кони се обажда да предупреди сина си Чарли (Ерик Пер Съливан), че ще закъснее, Пол й дава книга с поезия. Скоро Кони направо е обсебена от мисълта за Пол и си измисля претекст да се върне в града и да му се обади отново. Те стават любовници и сексуалните сцени във филма са на почит. Едуард наема частен детектив, когато подозренията му за извънбрачна връзка на Кони се засилват. И когато страховете му са потвърдени, Едуард се изправя срещу Пол, решен да направи нещо, което ще промени живота на всички.

„Секретарката”

В центъра на сюжета е психически нестабилна млада жена с дълга история на самонаранявания, която започва работа като секретарка при ексцентричен адвокат. Двамата изграждат садомазохистична връзка, която подобрява психическото състояние на жената и завършва с брака им. Главните роли се изпълняват от Маги Джилънхол и Джеймс Спейдър.

„Дива орхидея”

Емили, наскоро постъпила на работа в юридическа фирма, е изпратена в Бразилия заедно с Клодия, за да финализират сделка с недвижим имот. Емили е невинна и уязвима и когато остава сама в Рио с Уийлър, милионер с необичайни възгледи за живота, тя е шокирана и заинтригувана от сексуалните лудории, които преживява.

„Историята на О”

Героинята е млада, сексуално разкрепостена жена позволява на любовника си да я заведе в един замък, където съзнателно подлага тялото си на зрелищни манипулации. Отвъд еротиката е експонирана идеята за любовта като пълно подчинение, за "щастието да бъдеш роб".

„Последно танго в Париж”

Разказва за историята на мъж, който започва анонимна връзка, след като съпругата му се е самоубила. С излизането си творбата шокира публиката с ярките сцени на сексуално насилие, които и до днес предизвикват противоречия.

„Нимфоманка”

„Нимфоманка“ от 2013 година е драма на режисьора Ларс фон Триер по негов собствен сценарий. Описва се историята на жена, чиято хиперсексуалност се отразява драматично на социалния, емоционалния и професионалния ѝ живот.

„Историята на маркиз дьо Сад”

Носителят на “Оскар” Джефри Ръш изпълнява ролята на скандалния маркиз Дьо Сад, който шокира поколение след поколение със своите писания, наситени със силен еротичен заряд.
Великолепното централно изпълнение на Ръш е подкрепено от изключителния актьорски. състав, в който влизат съблазнителната Кейт Уинслет ,изгряващата звезда Хоакин Финикс и носителят на “Оскар” Майкъл Кейн.

„Секс игри”

Катрин и Себастиан– двама млади, коварни тийнейджъри от висшето общество на Манхатън, кроят интриги в „Секс игри“. През лятната ваканция Катрин е зарязана от гаджето си Кот Рейнолдс заради невинната Сесил. Решена да си отмъсти, Катрин предизвиква Себастиан да унижи Сесил, като я обезчести и изостави. Така Катрин ще лиши Сесил точно от това, заради което ѝ се възхищава Кот – нейната непорочност. Себастиан вече е обладал едва ли не всички момичета в Ню Йорк, което го кара да се чувства доста отегчен. Но нищо не му коства да напакости на Сесил и той се съгласява да помогне на Катрин.

„Първороден грях”

В "Първороден грях" участват Антонио Бандерас и Анджелина Джоли. Представлява странна любовна история, която се люшка между настоящето и миналото и приема неочаквани завои.