Поддържането на взаимоотношенията е трудно нещо. Но осъзнаването, че връзката ви е приключила, е още по-трудно. Може да има висящи проблеми във връзката, които в крайна сметка водят до битки, спорове и недоразумения, които затрудняват вас и партньора ви да се справите. И в крайна сметка се стига до крах. Моментът, в който осъзнаете, че връзката ви  е приключила, е сърцераздирателен. И така, ето 5 души, които споделят момента, в който са разбрали, че са достигнали края.

 

Сърцераздирателна песен

„Бившият ми и аз имахме много любима песен, която свирехме в най-романтичните ни и сърдечни моменти. Песента имаше много специално значение за нас, защото колкото и невероятно да звучи, точно нея свиреше в кафето, когато се срещнахме за първи път. Но по-късно скандалите и споровете започнаха да се натрупват заради нашите различия и ние се дистанцирахме един от друг. И веднъж, когато свирихме песента отново се спогледахме о осъзнахме, че не изпитваме същата привързаност към нея както преди. Тогава разбрахме, че както е свършила песента, така и нашата връзка е достигнала своя край.” – Ш, 26 год

„Приема ме за даденост”

„Връзката не е само какво можеш да дадеш да един човек. А и също така как този човек се отнася с теб. От дете ми е казвано да бъда мил и раздаващ се и това си личи и във отношенията ми. Бившата ми приятелка се отнасяше много зле с мен и никога не ми връщаше обажданията и съобщенията ми, дори когато беше необходимо. На нашата 2-ра годишнина останах да седя сам в ресторанта. Звънях през цялото време, но тя не ми отговаряше. Това беше последната капка за мен. „

А, 23 год.

Погледът

„Една вечер, докато бяхме на среща, майка ми се обади, за да ми съобщи, че всички се местим в Германия през другата половина от годината. Когато й съобщих новината, тя ме погледна с необяснима емоция на лицето. Исках да направя всичко възможно връзката ни от разстояние да проработи, защото никога не съм имал съмнения относно взаимоотношенията ни. В крайна сметка тя ми изневери. Но да, видях го на лицето й тогава, че ще се случи. Познавах този поглед.”

М, 27 год.

Осъзнаване

„Гаджето ми започна да ми говори за бъдещето ни заедно. Той спомена, че има 2-3 деца и куче и всичко изглеждаше просто прекрасно като представа, само че аз се чувствах уморена от това. Просто не можех да определя причината, но не виждах бъдещето си с него. И това беше ужасно, защото знаех, че ако не мога да почувствам това към него, тогава връзката ни няма бъдеще.

В, 28год.

Нужди и уважение

„Има едно нещо във връзката на което държа и това е партньорът ми да ми разкаже с подробности как е минал денят му. Обичам вниманието, а това ми дава точно такова усещане – за привързаност и грижа. Нямам други желания. Но когато видях, че той отказва да направи това дори само веднъж, осъзнах че не ме обича достатъчно, че да уважи единственото ми желание!”

Х, 25 год.