Демисексуалността се базира на дълбоки чувства, силна емоционална връзка и солидно количество романтика. Звучи като сапунен сериал, но истината е, че демисексуалните хора са много повече, отколкото си мислите.

Демисексуални могат да бъдат всички - хомосексуалните, бисексуалните, трансексуалните и т.н. В този ред на мисли демисексуалността не е толкова вид сексуалност, колкото е някаква потребност или специфично поведение.

С какво се отличава демисексуалността?

Обичайно първо се появява физическото привличане, дори понякога още от първа среща и пръв поглед. Но за демисексуалните хора сексуалното желание идва едва след постигането на дълбока емоциална връзка. Дълбоките чувства и приятелските отношения са нещата, които провокират физическото привличане. Или иначе казано в интимно отношение при демисексуалните двойка нещата са буквално наопаки.

Демисексуалността може да се определи като дълбоко емоционално приятелство, а сексът е по-скоро незначителна подробност.

Демисексуалността е съществувала винаги

Терминът демисексуалност за пръв път се появява в Интернет през 2006 г. Но реално демисексуалността е нещо, което винаги е съществувало.

Демисексуалността е типична за повечето жени. На тях им е нужна близост, чувства, приятелство, доверие и чак след тях идва ред на сексуалното привличане. Но има и много демисексуални мъже.

Сексът при демисексуалните по нищо не се различава от секса, който ви е познат

Сексът между демисексуалните хора не опира само до галене с перо и мимолетни целувки. Сексът при тях е точно толкова страстен, колкото при всички останали. С тази разлика, че демисексуалните могат да се отдадат на сексуалното удоволствие и да практикуват сексуалните си желание едва след формирането на дълбока емоционална връзка.