В любовта и връзките съществува една трудна и неприятна истина: както никой не може да ви каже кога сте влюбени, така няма начин и да разберете кога партньорът ви е влюбен. Разбира се, може да има някои знаци, които можете да прочетете, но това наистина е едно от онези неща, които са напълно уникални за всеки отделен човек.

Поради тази причина имате няколко възможности, ако умирате да разберете как се чувства вашият човек: 1) да го попитате, 2) да му кажете как се чувствате и да се надявате на най-доброто или 3) да прочетете следните цитати от мъже за моментите в живота, когато са знаели, че са влюбени, и да ги използвате като примери.

Ако не друго, може би техните отговори ще ви помогнат да подредите собствените си чувства. Но само за да сме на една и съща страница, ако чувствате, че сте влюбени, вероятно това е любов и е напълно добре да споделите чувствата си, преди да разберете дали партньорът ви ви обича обратно.

Ако все пак искате да чуете гледните точки на другите мъже, ето моментите, когато те са знаели със сигурност, че са влюбени:

„Когато започнах да се интересувам от нещата, от които тя се интересуваше. Не мога да кажа, че някога съм искал да гледам „Ергенът“, но ето ни.“ – Крис, 24 г.

„Обикновено искам да го кажа след около пет до девет месеца. Имал съм може би осем сериозни връзки, в които казването на „обичам те“ е било на дневен ред. И този правилен момент за мен определено не беше точна наука. Понякога имах чувството, че съм там по-бързо, отколкото друг път.“ – Денис, 29 г.

„Наскоро имах смърт в семейството и справянето със скръбта беше много труден процес. Разбрах колко много ми пука за нея, когато тя беше единствената, която исках около мен през това време.“ – Айк, 26 г.

„Всеки път, когато съм бил влюбен, просто знаех, че е любов. Нямаше „аха“ момент, предполагам, че това е нещо, което просто знаеш.“ – Тео, 42 г.

„Знам, че ще прозвучи като пълно клише, но наистина ме удари неочаквано една вечер, докато гледахме Netflix. Не съм сигурен какво се случи, но в този момент знаех, че ще мога да се справя с каквото и да е – буквално всичко – с това момиче до мен. И да бъда напълно щастлив, докато го направя.“ – Джарон, 29 г.

„Мисля, че това беше най-очевидно за мен, когато спорехме или се карахме за нещо и все още можех да я гледам и да си мисля: „Да, добре, аз я обичам“. Ако все още можете да изпитвате същите чувства, дори когато нещата не вървят по най-добрия начин, това е любов. Но когато не се чувстваш така, когато нещата станат трудни, може да не е любов.“ – Ерик, 26 г.

„Знаех, че съм готов да кажа „обичам те“, когато „харесвам те“ просто не пасваше на сърцето ми. Имах чувството, че мога да ѝ кажа всичко за мен или каквото ми беше наум и нямаше да бъда съден. Определено знаех, че я обичам, когато се грижех за нея и нейните чувства толкова, колкото и за моите собствени.“ – Мейсън, 27 г.

„Не съм сигурен дали някога знаеш кога си готов. Първият път, когато го кажеш, просто се случва. След това може да съжаляваш, че просто си го оставил да се изплъзне, но отвътре знаеш, че си показал точно как се чувстваш, и това е хубаво нещо.“ – Алексей, 24 г.

„Бившата ми приятелка и аз бяхме най-добри приятели. Сексът беше страхотен, помагахме си взаимно да се развиваме като хора и бяхме страхотен екип заедно. След като разбрах, че никой няма да ме разбира като нея, да я обичам беше най-лесното нещо на света, като това беше и моментът, когато знаех, че е подходящото време да го кажа.“ – Йозеф, 27 г.

„Когато минава достатъчно време и колкото и да ме дразни тя, все още не мога да не се усмихна.“ – Кито, 29 г.

„Честно казано, няма начин да разбереш, освен ако не знаеш. През повечето време просто предполагаш. Казвал съм го веднъж и го имах предвид напълно. Обикновено се страхуваш да го кажеш, но когато знаш, че наистина означава нещо, все пак го кажи.“ – Кристиан, 25 г.

„Имам чувството, че „обичам те“ е прекомерно използвано, така че ми трябва известно време, за да го кажа, дори и да изпитвам тези чувства към някого. Ако искам да дам определен период от време, би било обикновено от четири до пет месеца, освен ако тя не го каже първа.“ – Алекс, 28 г.

„Не знам дали имам някакво правило. Имах дългогодишни връзки, в които никога не съм го казвал. Казвам го след месец, след три месеца – точно когато го усещам. Обикновено, когато все още имам пеперуди, когато я видя, и когато и двамата започваме да говорим за среща с родителите си. Обикновено тогава мога да кажа, че става сериозно.“ – Том, 27 г.

„Не го казвам преди да е минал месец, без значение колко я харесвам. Имам чувството, че това плаши жените.“ – Лука, 28 г.

„Казах го след седмица на жената, за която се ожених. Поглеждайки назад към минали връзки, вероятно винаги съм бързал да кажа „обичам те“, но бях луд по жена си от момента, в който я срещнах.“ – Иън, 26 г.

„Никога не го казвам. Никога. Приемам го много сериозно и не е нещо, което искам просто да кажа на някого. Не хвърлям тези думи наоколо. Искам наистина да го мисля, когато казвам на бъдещата си съпруга, че я обичам. Не мисля, че много хора, които познавам, осъзнават, че го приемам сериозно, но го правя. Не искам да правя фразата евтина.“ – Ръсел, 29 г.

„Мисля, че знам дали това ще бъде дългосрочна връзка в рамките на месец или два, което обикновено е и времето, когато съм готов да кажа „Обичам те“. Но изчаквам до подходящ момент. Не ми харесва просто да го изстрелям в момента, в който ми хрумне. Искам да е романтично.“ – Коди, 26 г.

„Имам проблем. Влюбвам се във всички. Имало е повече от един случай, в който съм бил пиян и приятелите ми е трябвало да ми отнемат телефона, защото съм се канел да кажа на едно момиче, с което съм се запознал, че я обичам.“ – Итън, 25 г.

„Забавно е. Казах го на някого след няколко седмици и тази връзка се оказа влакова катастрофа. С жената, с която съм сега, се справяхме много бавно. Минаха месеци и месеци, преди да го кажем. И нещата вървяха толкова страхотно. И това не означава, че да се влюбиш бързо е лошо, просто да се влюбиш бавно е напълно нормално.“ – Джоуи, 26 г.

„Всъщност беше малко… спорен момент с настоящата ми приятелка. Тя го каза доста рано. Вероятно е казала „обичам те“ след около три месеца. И не че тогава не ми пукаше дълбоко за нея, но… просто не ми беше удобно да го кажа. Отне ми известно време, за да стигна до там. Когато тя го каза, се почувствах притиснат. Не ми хареса идеята да го кажа, защото тя го искаше от мен. В крайна сметка го казах, но при мои условия.“ – Брет, 28 г.

„Мисля, че шест месеца е един вид епицентърът на това да кажеш „Обичам те“. Това е много разумен момент да го кажеш. И мисля, че колкото повече се отдалечаваш от шест месеца в двете посоки – като твърде рано или твърде късно, започва да става малко странно.“ – Стивън, 27 г.

Източник: Edna.bg