Мъжът, обвинен, че се е крил с огнестрелно оръжие в ръце край частното голф игрище на кандидат-президента на САЩ Доналд Тръмп във Флорида, предполагаемо в опит да убие политика, ще се яви днес пред съда, където прокуратурата ще настоява той да остане под стража до процеса, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Петдесет и осем годишният Райън Раут е обвинен в две престъпления, свързани с огнестрелно оръжие, след като на 15 септември предполагаемо е насочил автомат към кандидат-президента на Републиканската партия, който тогава е играл голф на игрището си в Палм бийч.

По време на изслушването, което трябва да започне в 11:00 часа местно време (18:00 часа българско), прокурорите може да разкрият нови детайли около разследването, като ще настояват, че Раут представлява заплаха за обществената сигурност и трябва да остане под стража в очакване на съдебния процес.

Раут е обвинен в притежание на огнестрелно оръжие като осъден престъпник и притежание на огнестрелно оръжие с заличени номера. Възможно е да му бъдат повдигнати и други обвинения.