От мексиканския подземен свят до италианския моден рай – съпругата на бившия мексикански наркобарон Ел Чапо (Хоакин Арчивалдо Гусман Лоера) направи своя дебют на Седмицата на модата в Милано. За това съобщава германското издание „Шпигел“.

Ема Коронел Айспуро показа дизайните на дизайнерката Ейприл Блек Даймънд. По-рано от модната марка обявиха в социалните мрежи, че 35-годишният модел ще представи линията от луксозни рокли на дизайнерката.

„Вярвам, че всеки заслужава втори шанс. Тя не е просто модел за представянето на нашите дрехи, а пример за силата, смелостта и надеждата, която носи в себе си“, написа Ейприл Блек Даймънд, която живее в Лос Анджелис.

Ема Коронел Айспуро е бивша кралица на красотата, която притежава както американско, така и мексиканско гражданство. В края на 2021 г. тя беше осъдена на 36 месеца затвор за участието си в наркоимперията на съпруга си в САЩ.

32-годишната Ема Айспуро се призна за виновна по редица обвинения
След като излежава малко повече от половината си присъдата, тя беше освободена условно преди около година.

Съпругът ѝ е смятан за един от най-могъщите наркобосове в историята на света. Ел Чапо основава Синалоанския картел преди четири десетилетия и се смята за един от най-мощните наркокартели в Мексико.

САЩ обвиняват наркобоса, че наводнява страната с фентанил, наред с други вещества, водещи до зависимост.

Ел Чапо ръководеше картела в продължение на около 25 години и пренасяше тонове наркотици от Мексико в САЩ. Няколко пъти успява да избяга от мексиканските затвори. Той обаче беше екстрадиран в САЩ и в момента лежи в най-лошия затвор в света, в който до момента никой не е избягал.