Обстрел през нощта е нанесъл огромни щети на летището в източния украински град Днипро, съобщиха украинските власти.

"През нощта врагът атакува летището в Днипро. Нанесени са два удара. Пистата за излитане и кацане беше разрушена. Терминалът е повреден. Масивни разрушения", заяви губернаторът на Днипровска област Валентин Резниченко в Телеграм. 

Нови разрушения са нанесени и в украинската столица Киев. Два жилищни блока бяха ударени от обстрел рано тази сутрин. Щети са нанесени и на спирка на метрото. Това става ден след като ракета удари жилищен район, унищожи тролейбус и уби двама души.Русия продължава ежедневно да обстрелва Киев, Харков, Чернигов, Мариупол и Николаев. Въпреки това напредъкът на руските войски беше забавен във всички направления.

Разрушения и пожари имаше в квартал с големи жилищни блокове в Киев тази сутрин. Не е ясно дали снаряд или ракета е ударил мястото. Един от блоковете е тежко повреден.

„Това е лицето на войната, която Русия започна срещу Украйна. Унищожават цивилни сгради. Унищожават живота на хората. Безсмислена война, която трябва да спре”, заяви Виталий Кличко.

Пожарникари вадиха със стълби обитателите на блока, които не можеха да излязат сами. По предварителни данни, загинали са двама души. Други казват, че се готвят за подобно нещо всяка нощ.