Няма сериозно пострадали при иранското нападение срещу Израел, включващо близо 200 балистични ракети. Това съобщи израелската армия. Службите за спешна помощ съобщават само за два случая на хора с леки наранявания от шрапнели.

Техеран се закани, че ще атакува отново, ако Тел Авив реши да отвърне. Говорител на израелската армия съобщи, че атаката ще има последствия. 

Сирените за опасност прозвучаха в цялата страна. В Тел Авив и Йерусалим са се чули мощни експлозии. Час след обявената тревога, предупреждението за опасност беше отменено. Няма пострадали, а гражданите вече могат да излязат от укритията.

По-рано във вторник САЩ съобщиха, че Иран се готви "незабавно" да започне атака с балистични ракети срещу Израел, съобщиха от САЩ. Това се случи броени часове след навлизането на войските на Тел Авив в Ливан. 

Иран изстреля близо 200 балистични ракети по Израел (Обновена)Малко по-рано САЩ предупреди за намеренията на ислямската република

Иран отговори: Атаката срещу Израел е отмъщение за убийството на лидери на "Хизбула"Техеран се закани, че ще атакува отново, ако Тел Авив реши да отвърне