Четирима души, сред които и дете, са били убити при израелския въздушен удар в района на болница "Рафик Харири" в южните предградия на Бейрут. Здравното министерство съобщи, че 24 души са били ранени. Говорителят на израелските военни Даниел Хагари заяви, че Израел ще продължи да атакува цели на "Хизбула" в Ливан, след нападения на армията по различни обекти, свързани с финансирането на групировката.

Ударът в Бейрут изглежда е засегнал паркинга на университетската болница "Рафик Харири", съобщи източник от лечебното заведение.

Сградата не е пострадала при атаката. По-рано започна евакуация на друга болница, "Сахел", също в Бейрут, след твърденията на Израел, че под нея има подземен трезор на "Хизбула". Комплексът е под наблюдението на израелската армия, но няма да бъде извършван удар по самата болница.

 Общо 13 въздушни удара са нанесени снощи в южната част на ливанската столица. Израелската армия заяви, че атакува съоръжения, свързани с "Хизбула". Извършени са били удари и по няколко други района в Бейрут след предупреждения за евакуация в рамките на 15 минути. Едно от местата е на около 400 метра от международното летище. Кадри в интернет показват, че в резултат на удара са изпочупени прозорците на аерогарата. Според източник по сигурността обстрелът е накарал самолетите в района да сменят използваните от тях писти.

По-рано говорителят на израелската армия контраадмирал Даниел Хагари обяви, че при израелски удари е бил поразен трезор на движението, съдържащ злато и пари, разположен под жилищна сграда.

Междувременно бойците на "Хизбула" продължават да изстрелват ракети срещу Северен Израел. Израелските военни съобщиха, че до късно снощи 170 снаряда са пресекли границата.