Всички полицейски и жандармерийски сили са мобилизирани и се провежда безпрецедентна акция за издирването на заподозрените за нападението срещу сатиричния вестник "Шарли ебдо".

"Става дума за истинско надбягване с времето, тъй като имаме работа с убийци, които няма какво да губят и които могат да извършат ново нападение, за да умрат като мъченици", каза един от участниците в полицейската акция, цитиран от в. "Фигаро".

Властите са издали заповед за арест на заподозрените, допълва БГНЕС.

Самоличността им е установена. Става дума за двама братя от алжирски произход - на 34 и 32 години, Шериф Куаши и Саид Куаши, както и за 18-годишния Хамид Мурад. Единият от братята е участвал в мрежа за вербуването на доброволци за участие в джихад в периода 2003 - 2005 г., пише "Фигаро". Те са от Женвилие, южно от Париж.

Агенти на френските специални служби РЕИД са установили местоположението на двама от заподозрените извършители, съобщава електронното издание на "Поан". Според изданието предполагаемите терористи - братя от алжирски произход с френско гражданство Саид и Шериф Куаши, са засечени в едно от предградията на Реймс.

В момента се готви щурм на сградата, в която се предполага, че са се укрили. Към мястото се е насочил и полицейски хеликоптер. В същото време според "Фигаро" при операцията в Реймс се касае по-скоро за обиск, при който ще бъдат взети пръстови отпечатъци и ДНК проби.

TrafficNews.bg