Марица (Пловдив) ще играе във втория по сила европейски клубен турнир – този за Купата на CEV, реши континенталната волейболна конфедерация.

Тегленият днес в Люксембург жребий определи за първи съперник на българските шампионки отбора на Дофин (Шарлероа) – вицешампион на Белгия от последните два сезона, информират от Марица.

Въпреки, че по ранглиста на България се полага само едно място в третия по сила евротурнир – за Купата на претендентите, с оглед на регистриралите се отбори и подадените заявки CEV реши да премести пловдивчанки с едно ниво нагоре, което означава, че Марица ще изиграе минимум четири мача в евротурнирите през сезон 2015-2016.

В първия си мач срещу Дофин, Марица ще гостува в Белгия между 27 и 29 октомври, а реваншът в Пловдив трябва да се състои между 12 и 14 ноември.

Във втория кръг победителят от този двубой ще трябва да премери сили с победителя от сблъсъка между германския Шверинер (Шверин) и чешкия УП Оломоуц (Оломоуц).

Загубилият пък ще премине в турнира за Купата на претендентите, където ще се изправи срещу победителя от срещите между германския Роте Рабен (Филсбибург) и португалския Атлетико (Вила Нова де Фамаликао).

Още новини ТУК

TrafficNews.bg