Манчестър Юнайтед постигна победа срещу Куинс Парк Рейнджърс с 2:0 в последния кръг, но въпреки това критиките към мениджъра Луис ван Гаал не спират. Играта на отбора очевидно не се харесва на феновете, а те вече изразяват и мнението си относно тактиката. Във въпросната среща холандецът смени схемата от 3-5-2 на 4-4-2, като Анхел ди Мария партнира на Радамел Фалкао в атака, а пък Уейн Рууни бе върнат в халфовата линия, което очевидно не се хареса на привържениците на „червените дяволи“.

В типичния си стил Ван Гаал обаче не остана длъжен на никого и си позволи да отвърне на феновете.

„Аз трябва да гледам играчите. Трябва да ги следя и да комуникирам с тях. Не мога да следя феновете. Защото Манчестър Юнайтед има 600 милиона фена по целия свят. Не мога да се съобразям с 600 милиона мнения.

Да гледам играчите, да комуникирам с тях, да ги следя и да анализирам. Това е работата ми като мениджър. Преди този мач ммного мислех за тази тактика. Видях как се справят играчите с нея по време на тренировката, тогава отново погледнах игровия ми план и чак тогава избрах тази схема. Всичко обаче много зависи от това, което виждам на тренировъчното игрище“, коментира Ван Гаал..

TrafficNews.bg