Мнозина играчи, които са начинаещи, неуверени в себе си или просто се притесняват да не загубят парите си, предпочитат първо да се пробват на безплатни покер игри, каквито предлагат почти всички онлайн казина днес.

Това е добра тактика, особено ако става дума за първите ви стъпки в покера, така че ако никога досега не сте участвали в тази игра и не искате да рискувате финансите си, първо се усъвършенствайте в безплатните покер версии. Те по нищо не се различават от реалния покер, така че може да усетите играта, да я разучите и да ставате все по-добри, преди да пристъпите към залози с реални пари.

За да започнете да играете безплатно, първо трябва да си изберете най-подходящия за вас сайт, след което може да стартирате директно играта, която искате да играете, без да има нужда от регистрация. Още в началото ще получите чипове за виртуални пари за игра, за да се присъедините към безплатните покер игри. Всичко това става бързо, лесно и сигурно само в няколко прости стъпки.

Безплатните покер игри предлагат много възможности за онлайн покер на маса или участие в турнири. Ежедневно хиляди играчи изпробват тези възможности, тъй като това е идеалният начин да научат играта и да усъвършенстват стратегията си.

Разбира се, всеки играч, който се почувства достатъчно уверен след серия от няколко добри и печеливши безплатни покер игри, могат да се прехвърлят винаги към игра с реални пари и да си опитат късмета на истински покер. В същото време те винаги могат да видят текущото си салдо, както от реални, така и от игрални пари в секцията „Каса“. Освен това не бива да забравяте, че на масите за игра на покер в онлайн казината, ще усетите цялата тръпка от тази атрактивна игра, тъй като повечето от специалните функции на редовните маси са налични и на безплатните маси.

В допълнение към безплатните покер игри, имате и шанса да спечелите и безплатни пари с многото фрийроли, които се провеждат всеки ден. Влезте в тези безплатни покер турнири и ще имате шанса да влезете с истински пари в сметката си.

Разбира се, трябва да спазвате и някои основни съвети за разумно залагане. На първо място вземете решение дали играете за печалба или забавление. Взимайте само добри решения  и ще имате добри резултати.

Помнете, че  не всяко залагане е печелившо и не се отчайвайте при загубена ръка.

Ако влизате в пота с възможно най-добра ръка по- често, отколкото съперниците ви, ще печелите по- често от тях.

Избирайте внимателно началните ръце, които играете. Възползвайте се от всяка грешка на противника си. Играйте разумно и залагайте на трезва глава. Дистанцирайте се от емоциите си. Определете бюджета си за залагане и не го надвишавайте. Напуснете играта, когато сте на печалба.